The Philly Kid Blu-ray review

The Philly Kid***

Regie: Jason Connery

Met: Wes Chatham, Devon Sawa, Sarah Butler, Kristopher Van Varenburg, Neal McDonough, Michael Jai White
Speelduur: 95′
Behoorlijke B-actieprent in de stijl van Rocky en Never Back Down. Recent verschenen op DVD en Blu-ray!
Het verhaal: Na een gevangenisstraf van tien jaar wegens moord wordt de voormalige NCAA-worstelkampioen Dillon McCabe vrijgelaten. McCabe keert terug naar de achterbuurt van Baton Rouge Louisiana en probeert op het rechte pad te blijven. Dit gaat lange tijd goed, totdat zijn beste vriend Jake in de problemen komt en wordt ontvoerd door de Russische maffia. Om Jake te redden, moet McCabe kooiwedstrijden vechten. Na drie bloederige overwinningen wordt hij geconfronteerd met het corrupte systeem: McCabe moet zijn volgende wedstrijd verliezen…
Ons verdict: Wie kan er zich na het enorme succes en culturele impact van Rocky niet de typische jaren tachtig knokfilms à la Kickboxer, Wrong Bet en zelfs de Karate Tigers en consoorten herinneren? Hoewel er tussen dit compleet platgereden subgenre ongetwijfeld meer filmtechnische miskleunen zaten dan pareltjes, waren ze voor deze jongeling en actiefanaat stuk voor stuk entertainend. Het genre kent de laatste jaren met titels als de Undisputed-trilogie en de twee Never Back Down films een beetje een heropleving. Deze The Philly Kid kun je netjes bij in dit rijtje plaatsen. Deze productie (met als weinig subtiele ondertitels ‘Never Back Down’, red.) zal de geoefende actiefilm-kenner nergens echt verrassen, maar technisch is het een prima gemaakte B-knaller met behoorlijk acteerwerk van genrekoppen zoals de immer aanwezige Michael Jai White. Kortom, je kan het slechter treffen op een regenachtige avond!
De Blu-ray: Het 1.78:1 HD-beeld oogt over de hele lijn goed scherp, met een prima diepte en detail. De kleuren ogen realistisch, met behoorlijk diepte zwarttinten. Digitale compressiefoutjes en andere onheil zijn gelukkig niet aan de orde. De Engelse 5.1-geluidstrack kon ons eveneens bekoren, met voldoende dynamiek, warmte en heldere dialogen. Ruis, storingen en drop-outs zijn eveneens afwezig. Alleen op het gebied van bonusmateriaal is deze schijf geen uitblinker, maar gezien de scherpte prijs toch een tip voor de liefhebbers!
Bekijk hieronder de originele trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.