Urban Explorer DVD review

Urban Explorer***

Regie: Andy Fetscher

Met: Brenda Koo, Catherine de Léan, Klaus Stiglmeier, Max Riemelt, Nathalie Kelley, Nick Eversman

Speelduur: 88′

Deze behoorlijk Duitse horrorprent is nu verkrijgbaar op DVD!

Het verhaal: Een groep jonge internationale onderzoekers staat te springen om de mysterieuze wereld onder Berlijn te ontdekken. Ze huren de lokale gids Kris (Max Riemelt) in om hen het doolhof van tunnels te laten zien. De ontdekkingsreis komt plotseling ten einde wanneer Kris valt en niet meer verder kan. De onderzoekers weten niet hoe ze zonder Kris terug naar de bewoonde wereld komen. Op zoek naar hulp ontmoeten ze Armin (Kaus Stiglmeier) die beloofd de groep in veiligheid te brengen. Dan realiseert de groep dat het vertrouwen van Armin misschien wel de grootste fout is die ze ooit hebben gemaakt…

Ons verdict: Horrorfilms die afspelen in donkere tunnels en koude grotten doen het de laatste jaren goed. Kijk maar naar het succes van The Descent-films, maar verder ook Catacombs, High Lane en Sanctum. Nu kunnen we met deze Urban Explorer nog ééntje aan dit lijstje toevoegen. Het is een Duitse productie, in een regie van Andy Fletscher (Bukarest Fleisch), die beschikt over een boel ambitie. De regie is strak, het acteerwerk meer dan behoorlijk en de prent bevat voldoende spanning maar ook gore, om de iets hardnekkigere horrorfan te plezieren. Helaas bevat het scenario – dat werd neergepend door een zekere Martin Thau – gapende plotholes zo groot als de tunnels uit de film. Dit haalt je als kijker soms uit de hele beleving, wat toch jammer is. Urban Explorer kende zijn première in ons land op het bekende Brussels International Festival of the Fantastic Film en zal zijn weg vinden naar de liefhebbers van horrorfilms à la The Descent en zelfs Hostel. Verwacht echter geen klassieker!

De DVD: Het anamorfische breedbeeld ziet er fatsoenlijk uit, met degelijk scherpte en detail. De Engels/Duitse Dolby Digital 5.1-track brengt de prent met genoeg leven en dynamiek in de huiskamer. Onregelmatigheden op beide transfers hebben we niet opgemerkt. Er zijn geen noemenswaardige extra features aanwezig.

Hieronder kan u terecht voor de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.