The Last Exorcism DVD review

The Last Exorcism**1/2

Regie: Daniel Stamm

Met: Ashley Bell, Caleb Landry Jones, Iris Bahr, Louis Herthum, Patrick Fabian, Tony Bentley

Speelduur: 84′

Erg middelmatige horrorprent die verrassend genoeg een dijk van een hit werd…

Het verhaal: Bij zijn aankomst op de landelijke boerderij van Louis Sweetzer, verwacht eerwaarde Cotton Marcus zich aan een routineduiveluitdrijving op een verwarde, religieuze fanaticus. Sweetzer is ervan overtuigd dat zijn tienerdochter Nell bezeten is door het kwaad. Samen met zijn crew wil Marcus de uitdrijving filmen en zo een onthullende documentaire over zijn laatste duiveluitdrijving maken. Maar wanneer hij aankomt in de reeds met bloed doordrenkte familieboerderij, beseft hij dat niets hem had kunnen voorbereiden op het ware kwaad waarmee hij geconfronteerd wordt. En rechtsomkeer maken is niet meer mogelijk…

Ons verdict: The Last Exorcism werd een dijk van een hit in 2010 (een wereldwijde recette van bijna 70 miljoen dollar tegen een budget van minder dan 2 miljoen, red.). Dus het was met de nodige verwachtingen en anticipatie dat we aan deze horrorprent van regisseur Daniel Stamm begonnen. The Last Exorcism – welke overigens geproduceerd werd door niemand minder dan horrorexpert Eli Roth (Cabin Fever, Hostel) – opent dan ook erg sterk, ondanks dat je de found-footage/based on true facts-angle wel al is eerder gezien hebt. Het acteerwerk is geloofwaardig, met een dikke pluim voor Ashley Bell. Ook is het allemaal erg fascinerend om het verhaal te zien ontplooien, met hoe verder de prent vordert ook een aantal oprecht angstaanjagende scènes. Maar helaas kan Stamm de belofte met zijn snel afgehaspelde conclusie niet waarmaken. Niet alleen zie je het van ver al aankomen, bovendien laat de executie hiervan te wensen over. Er zou naar verluidt een sequel in de steigers staan. Wel, laten we hopen dat de makers dit verhaal dan op gepaste wijze kunnen laten eindigen!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld geeft alles realistisch weer, met voldoende scherpte en kleur. Maar door de manier waarop deze prent ingeblikt werd zal het er nooit als een peperdure Hollywood-blockbuster uitzien. De Engelse Dolby Digital 5.1-track stelt niet teleur, met een heldere weergave van de dialogen en een prima weergave van het geluid, de typische schokeffecten en de filmmuziek. Ruis, kraakjes of andere onwel klinkende zaken hebben we niet direct waargenomen. Het schijfje bevat ook een resem informatieve extra features, zoals: Interviews, Inleiding, Trailers en twee heuse documentaires (waaronder een Making of). Hoe dan ook eerder een huurtip voor de nieuwsgierigen.

Trailer time:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter