The Company You Keep review

the company you keep posterThe Company You Keep ***1/2

Regie: Robert Redford (Quiz Show)

Met: Robert Redford, Shia LaBeouf, Julie Christie, Sam Elliott, Brendan Gleeson, Terrance Howard, Richard Jenkins, Anna Kendrick, Stanley Tucci, Nick Nolte, Susan Sarandon en Chris Cooper.

Speelduur: 120′

Ga kijken als je houdt van intelligente maar nogal prekerige thrillers waarin niet de suspense maar wel de acteerprestaties centraal staan.

Het verhaal: Na decennialang een rustig leventje te hebben geleid onder een schuilnaam, moet een voormalig jaren ’60 activist op de vlucht nadat een journalist en zodoende ook de arm der wet achter zijn ware identiteit zijn gekomen … .

robert redford in the company you keepOns verdict: Als acteur mag hij dan al sinds de gouden jaren ’70 een legendarische status hebben verworven met glansrollen in klassiekers als The Sting, All The President’s Men en Three Days of the Condor. Als regisseur heeft Robert Redford -in tegenstelling tot generatiegenoot én politiek tegenbeeld Clint Eastwood- dat niveau nog nooit gehaald. Uitgezonderd van Quiz Show, een bijtende satire op de celebrity cultus die zijn tijd ver vooruit was, is de juiste beschrijving van het regiewerk van Redford eerder degelijk maar saai. Geef toe, echt opwindend zijn films als The Legend of Bagger Vance, The Horse Whisperer en Lions For Lambs niet. Dit euvel zet Redford nu -gedeeltelijk- recht met The Company You Keep, het soort karaktergedreven thriller dat de laatste twintig bijna niet meer gemaakt wordt in Hollywood, laat staan met zulk een sterrencast.

Redford trommelde al zijn getalenteerde vrienden uit het vak op, en gaf ook een rolletje aan rijzende ster Anna Kendrick, en Shia LaBeouf die iets té veel moeite doet om zijn imago van Transformers-ren-je-rot-ventje van zich af te schudden. Zeker in de eerste helft levert dit spannende cinema op voor fijnproevers, waarvan je je tijdens het kijken afvraagt waarom dit géén kans kreeg bij de Oscars, en een onding als Silver Linings Playbook bijvoorbeeld wel. Maar hoe verder The Company You Keep vordert hoe meer de typische prekerigheid van ‘links’ Hollywood-van-weleer erin sluipt, en verder je aandacht verslapt. De volwassen filmliefhebber die houdt van oerdegelijk acteerwerk, en de CGI festijnen die onze multiplexen veel bevolken stilaan beu is, kan het echter slechter treffen dan met deze The Company You Keep, die je minstens op DVD of Blu-Ray een kans moet geven later dit jaar.

Bekijk alvast de trailer voor The Company You Keep.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter