The Iceman review

the iceman posterThe Iceman ***

Regie:

Met , , , , , ,…

Speeltijd: 105′

Ga kijken als je hield van Zodiac en Broken City.

Het verhaal: The Iceman vertelt het verhaal achter beruchte huurmoordenaar Richard Kuklinski die verdacht werd van de moorden door de Maffia op meer dan 100 mensen tussen 1948 en zijn arrestatie in 1986.

Michael Shannon & Ray Liotta in The Iceman

Ons verdict: De Israelische regisseur en nieuwkomer had het niet gemakkelijk met zijn eerste filmproductie: zo zag hij zijn 2 leading acteurs Benicio Del Toro en de samenwerking beëindigen tijdens het maken van deze film. Weliswaar zag de regisseur een mooie optie voor acteur om in de huid te kruipen van seriemoordenaar Richard Kuklinski. Dit was een schot in de roos, want Shannon heeft een behoorlijke reputatie van straffe bad-ass rollen op zijn naam staan (Boardwalk Empire, Revolutionary Road, Man of Steel) en ook in deze rol was hij fit voor de job. Zijn koelbloedigheid samen met zijn uitstraling als vaderfiguur maakt hem de ideale leading man in The Iceman. Een voortreffelijke cast met aan het roer ondersteunen de setting van de maffiafilm perfect, hoewel en slecht gecast werden voor uhn rollen in The Iceman. Montage van de film is heerlijk, alsook de enscenering en de setting van de hele film, maar het verhaal brengt niet echt veels op het witte doek. Het blijft altijd wel entertainend, maar af en toe van het scherm wegdraaien, zal niet het einde van de wereld betekenen.

Kortom, The Iceman is een aanrader om op DVD/Blu Ray te bekijken en thuis van te genieten. Geniet onderaan van de clips Behind My Back, I Don’t Kill Women en Family Chase:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.