Rambo: Special Edition DVD review + wedstrijd

Rambo coverRambo ****

Regie: Sylvester Stallone

Met: Sylvester Stallone, Paul Schulze, Julie Benz, Graham McTavish, Matthew Marsden

Speelduur: 87 min.

Het vierde Rambo-avontuur leunt dankzij een grimmige actuele situatie, snedige regie en bikkelhard geweld opnieuw aan bij de wereld van David Morrell.

Vergelijk prijzen van John Rambo 4 online op Kelkoo!

Het verhaal: Michael Burnett (Paul Schulze) en een groepje missionarissen vragen hulp aan slangenvanger annex veteraan John Rambo (Sylvester Stallone) om in het door oorlog geteisterde Myanmar te komen. Rambo – welke na de vorige film is blijven hangen in Thailand – weigert aanvankelijk, maar veranderd zijn gedacht wanneer deze in aanraking komt met Michael’s partner Sarah (Julie Benz). Maar wanneer er na enige tijd nog steeds geen nieuws is vanuit het dorp maakt de achterliggende organisatie van Michael zich zorgen. Samen met een groepje huurlingen wordt Rambo ingeschakeld om de missionarissen te zoeken en eventueel te redden. Op hun gevaarlijke zoektocht door robuust oorlogsgebied ontdekken de mannen al snel de wreedheden van de militaire junta…

Ons verdict: Actieheld Sylvester Stallone geeft zijn meest recente film als cineast een furieus tempo mee en met een opvallende ‘in your face’-regie. Je wordt van de ene spectaculaire actiescène naar de andere gesleurd, met een ongezien niveau van realistisch geweld en gruwel. Het is net deze actuele basis dat de film de nodige dramatiek en ruggengraat meegeeft. Het behoorlijke acteerwerk en de magistrale muziek van componist Brian Tyler, met geslaagde hommages aan Jerry Goldsmiths orgineel werk voor de eerste film, doen de rest. De actie is heerlijke oldstyle stunt- en vliegwerk met een minimum aan CGI. Stallone komt als zestiger overigens nog steeds enorm imposant over, ook al houdt het personage voor de verandering zijn shirt aan. De acteur loopt, kruipt, springt en schakelt slechterikken uit met evenveel zwier als toen hij dertiger was. De sequel is dan ook een enorm fijn weerzien met een oud icoon, die bewijst dat hij de Jason Bournes en Vin Diesels van deze wereld nog stééds ‘op hun bakkes‘ kan geven als hij wil. Niet echt verrassend werd de vierde Rambo wereldwijd een solide hit met een opbrengst van meer dan 113 miljoen dollar en de verpletterende verkoop en verhuur van de dvd en Blu-ray bewijzen dat de Vietnam-veteraan nog steeds erg populair is. De vierde prent is zonder twijfel dé beste sequel uit de reeks en één van dé beste actiefilms van de laatste jaren. Bring on Rambo 5!

De DVD: Het 2.35:1-beeld is scherp, met een goed contrast en een solide zwartniveau. De kleuren ogen op hun beurt realistisch, vol en levendig. De gebruikte filmprint ziet er proper uit en vuiltjes of andere beschadigingen vormen geen enkel probleem. Ook digitale compressiefouten en beeldruis blijven beperkt tot een minimum. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met een breed en ruimtelijk geluidsbeeld. De subwoofer gaat goed door in het laag en de omgevingsgeluiden en effecten zijn prima geplaatst. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en klinken helder en steevast verstaanbaar. De Engelse DTS 5.1-track krijgt de voorkeur door een tikkeltje meer detail en spreiding.
Buiten een goede beeld- en geluidskwaliteit is er eveneens heel wat te beleven qua bonusmateriaal. De aftrap wordt gegeven op de eerste schijf, met een audiocommentaarspoor door Stallone. Op de tweede disc hebben we de nutteloze film clips, een foto galerie, enkele pagina’s Nederlandstalige notities, beelden vanop de set, een leuke making of en een resem interviews. Verder ook een zestal featurettes die elk een aspect van de productie van naderbij bekijken. De Short commentary tracks blijken zes korte featurettes te zijn, waar Stallone commentaar en uitleg geeft over enkele sleuterscènes, geïllustreerd met interviewsnippers van andere cast- en crewleden en fragmenten van achter de schermen. Samen goed voor bijna 33 minuten aan informatie! Boeiend is de documentaire “Legacy of Despair: The Real Struggle in Burma”, die het vergrootglas richt op de conflicten in Myanmar. Diverse mensenrechten-organisaties komen aan het woord over de mensonterende situaties en je leert dat Stallone er niet ver naast zit. De originele bioscooptrailer, een televisiespot en enkele cross-promotionele trailers vormen de kers op de (goed gevulde) taart.

Bekijk hier de beruchte promotietrailer:

2 gedachten op “Rambo: Special Edition DVD review + wedstrijd”

 1. Dankzij de fijne mensen van Dutch Filmworks kan Moviepulp enkele exemplaren van deze actietopper weggeven!!!!!

  Wat te doen? Als de bliksem het antwoord op de volgende vragen beantwoorden:

  1) Onder welke titel werd het vierde Rambo-avontuur bij ons in de zalen uitgebracht?”

  2) Rocky Balboa werd eveneens een dikke hit. Hoeveel was de wereldwijde recette van de zesde Rocky-prent?

  3) Hoeveel juiste inzendingen zullen we in totaal tegen het einde van de wedstrijd binnenkrijgen?

  Stuur uw juiste antwoorden, vergezeld van naam én adres, naar: steve_de_roover@hotmail.com. Deze wedstrijd loopt tot en met 20 september 2008. Véél geluk en houdt deze pagina’s eveneens in het oog voor de Blu-Ray recensie!

  Please wait...
 2. De wedstrijd is gesloten! Iedereen bedankt om mee te doen en de gelukkigen worden op de hoogte gesteld, waarna de prijzen zo spoedig mogelijk verstuurd worden.

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter