Babylon A.D. review

Babylon A.D. posterBabylon A.D.***

Regie: Mathieu Kassovitz (La Haine*****)
Met: Vin Diesel, Michelle Yeoh, Mélanie Thierry, Gérard Depardieu, Charlotte Rampling

Speelduur: 100′

Ga kijken als je houdt van Vin Diesel op zijn best in een onevenwichtige kruising tussen Children Of Men***** en The Fifth Element****.

Het verhaal: De nabije toekomst: Thoorop is een huurling die alle hoop in de mensheid heeft verloren. Hij leeft teruggetrokken in een desolaat gebied van de Balkan. Op een dag krijgt hij een goedbetaald aanbod. Zijn missie: een meisje in het hoogste geheim transporteren van Rusland naar New York. Terwijl ze op spectaculaire wijze een leger belagers van zich af moeten schudden, ontdekt hij dat het meisje een geheim in zich draagt dat de toekomst van de gehele mensheid zal bepalen.

Vin Diesel in Babylon A.D.

Ons verdict: De carrières van regisseur Mathieu Kassovitz en acteur Vin Diesel vertonen opvallend veel gelijkenissen. Beiden werden op relatief jonge leeftijd naar het sterrendom gekatapulteerd (Kassovitz met het magistrale La Haine, Diesel met een fel gesmaakte bijrol in Spielberg’s Saving Private Ryan**** & een star-making turn in Pitch Black****) om na een korte succesperiode hun talent te verkwanselen aan goed betaalde stinkers (respectievelijk Gothika* en The Pacifier*). Het stond dan ook in de sterren geschreven dat ze ooit zouden samenwerken. Het eerste resultaat van de combinatie Kassovitz-Diesel, heet Babylon A.D. maar het valt te betwijfelen of beider carrières uit de slop gaan geraken met deze onevenwichtige SciFi-actiefilm. Versta me niet verkeerd, Babylon A.D. is verre van slecht. Vin Diesel is gewoonweg subliem als de cynische antiheld van dienst en bewijst eens te meer dat hij (samen met Jason Statham) één van de weinige rechtmatige opvolgers van Schwarzenegger en Stallone is. Daarenboven zit de eerste helft van Babylon A.D. boordevol knappe (actie)scènes waarin Kassovitz’ zijn cinematografische klasse eindelijk nog een keer kan tonen aan de wereld. Na een klein uur beginnen de ongeloofwaardige plottwists en onafgewerkte verhaallijnen echter op te stapelen waardoor de film jammer genoeg verzandt in een humorloze versie van The Fifth Element. Babylon A.D. valt dan ook te classeren onder de categorie interessante mislukkingen. Fans van Vin Diesel zouden nu al in de cinema moeten zitten, de rest kan met een gerust hart wachten tot de DVD in de rekken ligt.

Bekijk alvast één van de actiescènes uit de geslaagde eerste helft van Babylon A.D.:

4 gedachten op “Babylon A.D. review”

 1. Ik denk dat ik dit filmpje toch een keer ga checken in de cinema…

  Please wait...
 2. En ik ook, ben er wel benieuwd naar!

  Please wait...
 3. Bij nader inzien, toch beter thuis op DVD zien. Vertoont veel gelijkenissen met Children of Men (die ik ook ni zo goe vond).

  Please wait...
 4. Children of Men is duizend keer beter maat … ;-)

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter