The Art of the Steal Blu-Ray review

The Art of the Steal Blu-Ray coverThe Art of the Steal ***

Regie: Jonathan Sobol

Met: Kurt Russell, Jay Baruchel, Terence Stamp, Matt Dillon

Speelduur: 90′

Haal deze genietbare, maar snel vergeten, heist-prent nu in huis op DVD of Blu-Ray als je houdt van Confidence, Ocean’s Eleven en Now You See Me.

Het verhaal: Crunch Calhoun (Russell), een derderangs stuntrijder en voormalig kunstdief, besluit nog één keer het slechte pad op te gaan voor een lucratieve kunstroof met zijn onbetrouwbare broer Nicky (Dillon). Met zijn oude team bedenkt Crunch een plan om een kostbaar historisch boek te stelen, maar de succesvolle diefstal leidt tot een andere, veel riskantere onderneming, bedacht door Nicky. Wat de broers niet beseffen is dat ze allebei een eigen agenda hebben en hun plan gaat hopeloos mis in deze film over broederschap, eer en wraak. Meer informatie op de Facebook pagina van SPHE Benelux. © 2013 Darius Films Inc. All Rights Reserved.

the art of the steal banner

Ons verdict: Net als op televisie, is het ook vreemd genoeg ook in de DVD-rekken windstil in de zomermaanden. Op echte ‘kleppers’ op schijf zoals Captain America: The Winter Soldier, The Amazing Spider-Man 2, Godzilla, of instant-cultklassieker Snowpiercer is immers nog (heel) wachten. De enige die hier mogelijk van profiteren zijn kleinere releases zoals deze The Art of the Steal die vrij genadeloos flopte aan de Amerikaanse box-office, en bij ons zelf géén bioscoopcarrière werd gegund. Is dat erg? Wel, ja en nee. Ja, als je ziet welke drek soms wel een grote release wordt gegeven. Nee, omdat dit je eerder kleinschalig schelmenfilmpje perfect voor het eerst kan ontdekken op je flatscreen.

Niets aan deze film is bijster origineel noch spectaculair. Maar The Art of the Steal kijkt wel lekker weg met dank aan een vlot verteltempo, een prima cast met op kop quasi vergeten klasbakken als Russell en Dillon, een strakke visuele stijl, en een entertainend verhaal mét een bevredigend einde (eat that sleeper-hit 2013 Now You See Me, red.). The Art of the Steal is perfect kijkvoer voor een regenachtige zomeravond zoals we er nu jammer alweer een paar achter de rug hebben. Niet meer, niet minder.

Op de Blu-Ray vind je naast de film ook verrassend veel extra’s voor een release van deze bescheiden omvang, waaronder een informatieve making-of van dik 30 minuten. The Art of the Steal is nu verkrijgbaar op DVD, Blu-Ray en via video-on-demand.

Bekijk alvast de trailer van The Art of the Steal.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter