Mortal Kombat VS DC Universe (PS3) review

MK vs DC coverMortal Kombat VS DC Universe (PS3) ****

Zelden of nooit brengen we nieuws omtrent games, maar voor de release van het langverwachte Mortal Kombat VS DC Universe en als aanloop in de volle The Dark Knight DVD & Blu-Ray hype, maken we nog eens een uitzondering. Want wie wil nu niet in de huid kruipen van pakweg ‘The Dark Knight’, ‘The Man of Steel’ of zelfs ‘The Joker’, om de bekende Mortal Kombat personages eens goed in het zand te laten bijten?

Koop Mortal Kombat Vs Dc Universe bij Proxis!

Het verhaal: Wanneer ongekende krachten onze aardse wereld doen samensmelten met de donkere, kille wereld van Scorpion, Sub Zero en de andere helden uit Mortal Kombat lijkt een bloedig conflict uitgesloten. Superhelden zoals Superman, Batman en Wonder Woman proberen het kwade tegen te houden. Maar als snel blijkt dat zowel vrienden als vijanden het tegen elkaar opnemen, als iedereen getroffen lijkt door een onstopbare ‘rage’…

Voor het eerst nemen al de meedogenloze vechters en krijgers uit Midway’s legendarische videogamefranchise Mortal Kombat het op tegen populaire superhelden zoals Batman, Superman, The Flash, Wonder Woman en andere iconische personages uit het DC Comics universum.

Ons verdict: De wereld van videogames staat niet stil en dat wordt ook duidelijk aan de enorm knappe 3D-graphics van Mortal Kombat VS DC Universe. Zowel de achtergronden als de personages zien er geweldig uit, met vlotte en duidelijke bewegingen. Je kan kiezen uit 10 karakters uit de Mortal Kombat wereld en 10 uit het DC universum. Net zoals vroeger moet je elkaar tot absolute pulp knokken in allerhande sfeervolle arena’s, maar daar stopt het niet in Mortal Kombat VS DC Universum. Als je elkaar over een rand gooit kan je gewoon ‘tijdens de val’ elkaar blijven aanvallen en ‘total loss’ meppen. Je kan karakters door muren gooien, maar je kan elkaar ook van heel dicht (“Klose Kombat”) aanvallen. Er is kortom heel wat meer bewegingsvrijheid dan bij de vroegere Mortal Kombat games. Je kan zoals voordien ofwel de Story Mode (het verhaal volgen) kiezen of de Arcade Mode (tegen elkaar vechten). Nieuw is dat je beide fucties eveneens online kan spelen. Elke personages heeft een heel arsenaal aan gekende moves en er is heel wat pret te beleven als je in de huid van bijvoorbeeld “The Joker” kruipt en een vel bredere tegenstander murw slaagt. Het enige minpunt is dat de ze het geweld een tikkeltje naar beneden hebben geschroeft omdat veel helden zogezegd mensen niet doden. Buiten dit euvel is Mortal Kombat VS DC Universe dolle pret en we zijn ervan overtuigd dat deze game op veel eindejaarslijstjes zal terechtkomen. En terecht!

Bekijk hier de coole “The Joker”-trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.