The Knick: Season One Blu-ray review

The Knick coverThe Knick: Season One*****

Regie: Steven Soderbergh

Met: Clive Owen, André Holland, Jeremy Bobb, Juliet Rylance, Eve Hewson, Cara Seymour

Speelduur: 509′

 

Deze absolute topreeks is sinds kort ook verkrijgbaar op Blu-ray!

De opzet: Het is het begin van de twintigste eeuw, en het Knickerbocker Hospital (bijnaam ‘The Knick’) in hartje New York kampt met geldproblemen en een grote uitstroom van rijke patiënten. De hoop is gevestigd op Dr. Thackery (Clive Owen) die, samen met de chirurgen, de zusters en het andere personeel worstelt om zichzelf en het ziekenhuis boven water te houden.

The-Knick_still

Afleveringen:

  1. Method And Madness
  2. Mr. Paris Shoes
  3. The Busy Flea
  4. Where’s The Dignity?
  5. They Capture The Heat
  6. Start Calling Me Dad
  7. Get The Rope
  8. Working Late A Lot
  9. The Golden Lotus
  10. Crutchfield

 

Ons verdict: Het is al een tijdje bekend, voor artistieke kwalitateit, originele verhalen en de daarbij horende diepgang moet je tegenwoordig niet meer in de bios zijn. Integendeel! Het barst op de buis van kwalitatieve reeksen die de meerwaardezoeker niet mag missen. Na absolute toppers als Deadwood, Game of Thrones, Boardwalk Empire, House of Cards en consoorten is The Knick ook ééntje dat je aan het lijstje mag toevoegen. Het eerste seizoen werd fel gesmaakt over de grote plas, met een resem nominaties en prestigieuze prijzen tot gevolg, en kampeert op deze moment van schrijven op de 180ste plaats van de 250 beste televisiereeksen volgens imdb.com. Geen verrassing dat het tweede seizoen al besteld is, maar toch geniet de reeks hier bijna weinig, tot zelfs geen bekendheid. Wanneer ik de titel opgooi, dan krijgt ondergetekende meestal blikken toegeworpen alsof er een vreemd windje passeerde. Dit kan nu allemaal verleden tijd zijn met de fraaie boxset van het volledige eerste seizoen van Warner. Clive Owen speelt de pannen van het dak als de norse Dr. Thackery, met ijzersterk weerwerk van André Holland. Ook de bijrollen worden steevast fantastisch ingevuld door een eclectische cast van karakterkoppen die met strakke hand geleid worden door Steven Soderbergh. De reeks tackelt onderwerpen als rascisme en schuwt ook geen grof geweld, maar dat zal niemand verbazen als we vertellen dat dit wederom een HBO-product is. Kortom, een absolute aanrader die nu hopelijk ook bij ons de weg naar het grote publiek zal vinden.

De Blu-ray: Het full-HD 1.78:1-beeld spat van het scherm, met een goede scherpte, mooie kleurverzadiging en diepte zwartniveaus. Onvolmaaktheden zijn niet aan de orde, en dit is ook niet het geval op het gebied van geluid. De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1 is een ruime audiotrack, met een vol geluidsbeeld en heldere dialogen. De extra’s dompelen de kijker verder onder in de educatie van de eerste chirurgische technieken, maar verder zijn er ook een boel commentaartracks te ontdekken – ingesproken door een resem cast- en crewleden. Last but not least is een extra bonus disc, met als toemaatje “Enter The Knick: Scoring The Knick”. Een mooi pakketje!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.