Seuls Two DVD review

Seuls Two coverSeuls Two ***

Regie: Eric & Ramzy

Met: Eric Judor, Ramzy Bedia, Kristin Scott Thomas, Benoit Magimel

Speelduur: 94′

Prima Franse komedie met het befaamde komische duo Eric & Ramzy!

Het verhaal: Gervais (Eric Judor) is een sympathieke doch onhandige en eigenwijze Parijse politieagent. Hij is tegen wil en dank het mikpunt van spot op het politiebureau. Hij zoekt namelijk al jaren onophoudelijk naar de compleet doortrapte meesterdief Curtis (Ramzy Bedia), die er steeds in slaagt te ontkomen en die Gervais bovendien keer op keer belachelijk maakt! Op een ochtend, na een mislukte achtervolging, wordt Gervais echter wakker in een lege hoofdstad. Buiten een tweede persoon die in een Formule 1 auto door de verlaten Parijse straten scheurt lijkt de stad compleet leeg. Het toeval wil natuurlijk dat deze persoon Curtis is, met alle hilarische gevolgen van dien…

Ons verdict: Het bekende Franse komische duo Eric Judor en Ramzy Bedia hebben er al enkele succesvolle Franse komedies opzitten en met Seuls Two maken de grapjassen dan eindelijk hun regiedebuut. Het moet gezegd dat de heren in het verleden altijd goed hebben opgelet wat de regisseur van dienst op de set uitspookte, want de regie is prima en de film heeft een volt tempo. De humor in Seuls Two is zoals te verwachten typisch Frans (lees: soms hysterisch), maar de meeste grappen schieten – mede dankzij het originele uitgangspunt – recht in het doel en het is gewoon een plezier om de twee sympathieke heren bezig te zien. De bekende Britse actrice Kriston Scott Thomas (Mission: Impossible, The Horse Whisperer) heeft al enkele Franse succesfilms op haar filmografie staan en werd ook opgetrommeld door Eric & Ramzy. Ze is zoals steeds een sterke aanwinst en de talentvolle actrice is prima op dreef. Hetzelfde kunnen we trouwens zeggen van Benoït Magimel, die u ongetwijfeld nog wel kent uit Franse knallers als The Nest en The Crimson Rivers II. De film groeide in zijn thuisland uit tot een solide hit en trok meer dan één miljoen bezoekers. Seuls Two is dan ook aanbevolen voor de liefhebbers van Franse komedies!

De DVD: Het anamorfische 2.35:1-beeld is scherp, met een bevredigend contrast en een solide zwartniveau. Schaduwdetail is prima en het beeld is vrij van dramatische oneffenheden. De kleuren ogen helder en natuurlijk. De Franse Dolby Digital 5.1- en DTS-tracks klinken prima, met een goede dynamiek, nette spreiding en zuivere dialogen. De extra’s bestaan uit een 26 minuten durende Making Of, een filmpje met hilarische bloopers, een resem trailers en een collectie van maar liefst 41 minuten weggeknipte scènes.

Bekijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.