SCOOBY! recensie op Microsoft Store Films & TV

SCOOBY! recensie op Microsoft StoreSCOOBY! ***

Regie: Tony Cervone (Space Jam)

Met de stemmen van Zac Efron, Amanda Seyriend, Kiersey Clemons, Gina Rodriguez, Will Forte,… / Vlaamse stemmen van Sean Dhondt, Eline De Munck, Pommelien Thijs, Sander Gillis,…

Speeltijd: 93′

Ga kijken als je hield van andere Hanna-Barbera-remakes zoals The Addams Family.

Het verhaal: Scooby-Doo, Shaggy en Mystery Inc. staan voor hun grootste, lastigste mysterie tot nu toe en ontdekken dat Scooby de sleutel zou kunnen zijn tot het voorkomen van een ‘hondpocalys’.

Dit zijn de Vlaamse stemmen van Scooby!

Ons verdict: Yes, alles komt terug! De nieuwe jeugd die opgroeit met wat er te zien is op Netflix & YouTube heeft het gevoel verloren met content uit de 20ste eeuw waarin Hanna-Barbera (Flintstones, Jetsons, Addams Family, maar ook Scooby-Doo) heer en meester was, maar daar kwam onlangs verandering in met The Addams Family en nu is er ook nog het nieuwe SCOOBY! die vanaf vorig weekend in primeur exclusief te zien is op VOD in België.

Met stevig animatiewerk gaat Scooby! van start en het jonge duo die elkaar voor het eerst ontmoeten in deze reboot, pinken al vanaf de eerste minuten een traantje weg bij jong & oud, maar eens het plot in volle versnelling gaat, takelt Scooby! een beetje af. De opbouw is iets te kinderlijk en de grappige situaties iets te flauw. Zeker als je probeert uit te pakken met een figuur zoals Simon Cowell voor een grap te maken (What was that all about?). De samenhang tussen de scènes is gewoon zoek doorheen de hele film en dat maakt SCOOBY! spijtig genoeg naar middelmatig. OK, het tekenwerk is wel van topniveau en ook zijn we blij dat andere Hanna-Barbera figuren zoals Blue Falcon, Dynomutt, Captain Caveman, Muttley,… tevoorschijn komen in SCOOBY! hoewel we (opnieuw) een iets creatievere invulling hiervan hadden willen zien. Tot slot voelt SCOOBY! met zijn 90 minuten speelduur iets te kort aan, zeker gezien de vele figuren die voorgesteld worden in de film.

Kortom, SCOOBY! was een leuk experiment van de makers, maar het wordt tijd dat Warner via HBO (Max) nieuw leven blaast in deze figuren. Of wordt Streamz hun potentiële nieuwe thuis?

 

Scoob! First 5 Minutes (2020) | FandangoNOW Extras

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.