Vlaamse Addams Family recensie op Blu-Ray

Vlaamse Addams Family Blu-Ray recensieThe Addams Family ***

Regie: Greg Tiernan & Conrad Vernon (Sausage Party) / Vlaamse stemregie: Govert Deploige (De Grinch)

Met de Vlaamse stemmen van Manou Kersting, Mieke Laureys, Isabelle Van Hecke, Daphne Wellens, Hilde De Baerdemaeker, Jonas Leemans, Cathy Petit, Shana Pieters,… 

Speeltijd: 86′

Ga kijken als je hield van Hotel Transsylvanië, Hoe Tem je een Draak 3 en uiteraard de vorige reeksen van The Addams Family door Hanna-Barbera.


Het verhaal: The Addams Family is terug op het grote scherm met een eerste geanimeerde komedie over de gekste familie die er bestaat. Grappig, bizar en iconisch herdefinieert The Addams Family wat het betekent om een goede buur te zijn.

The Addams Family, nu beschikbaar op VOD, DVD & Blu-Ray
Ons verdict: Het is een vreemde ervaring om als volwassenen naar een animatiefilm te kijken en grotere fan te zijn van de inhoud dan je kinderen. Maar met de nieuwe animatiefilm The Addams Family mag dat niet verrassen. De nieuwe jeugd die opgroeit met wat er te zien is op Netflix & YouTube heeft het gevoel verloren met content uit de 20ste eeuw waarin Hanna-Barbera (Flintstones, Jetsons, Scooby-Doo, maar ook The Addams Family) heer en meester was. Bovendien had de nieuwe animatiefilm The Addams Family door de regisseurs van Sausage Party de loodzware taak om te concurreren met Disney’s Frozen 2 waardoor deze film algauw naar de achtergrond schoof.

Dat betekent niet dat Addams Family een slechte animatiefilm is. Het tegendeel. De nieuwe interpretatie van de familie Addams kent een leuk verhaal in een hedendaagse jasje met animatiewerk dat doet denken aan deze van Illumination met zijn Minions (voor alle duidelijkheid, Illumination maakte de film niet, Cinesite was effectief diegenen die deze versie van The Addams Family maakten). Personages zoals Wednesday, Pugsley, Gomez, Morticia, Uncle Fester & IT krijgen een mooie, grappige & satirische invulling met de andere personages zoals Parker & Bethany die wat teleurstellen. Dat gezegd zijnde, doet deze versie van The Addams Family wel iets speciaal met kinderen: Hoe meer ze naar de animatiefilm kijken, hoe sterker ze de film met zijn toch wel akelige personages omarmen. En dat is grensverleggend. Nu de kinderen nog aan het streamen krijgen zodanig dat ze meer open zijn voor andere invloeden in plaats van enkel deze van rozengeur en maneschijn door The Walt Disney Company & Studio 100. 

Kortom, de gloriejaren van Hanna-Barbera zijn toch even terug met The Addams Family, vanaf nu beschikbaar op VOD, DVD & Blu-Ray. 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter