Hoe Tem je een Draak 3 recensie

Hoe Tem je een Draak 3 recensieHoe Tem je een Draak 3: De Verborgen Wereld ***

Regie: Dean DeBlois (Lilo & Stitch)

Met de Vlaamse stemmen van Timo Descamps, Clara Cleymans, Eline De Munck, Jonas Vermeulen, Kristel Verbeke & Jan van Looveren / met internationale stemmen van Jay Baruchel, America Ferrera, Cate Blanchett, Kit Harington & Gerard Butler

Speeltijd: 104′

Ga kijken als je hield van de vorige Hoe Tem je een Draak-films & -series op Netflix.

Het verhaal: Wanneer Hikkert ontdekt dat Kwijtbijt niet de enige Nacht Furie is, gaat hij op zoek naar de Verborgen Wereld, een utopia vol draken waar zijn vader jaren lang naar op zoek was.

Hoe Tem je een Draak 3: De Verborgen Wereld recensie

Ons verdict: DreamWorks is inmiddels van kamp veranderd en valt sindskort onder de paraplu van Comcast & Universal Pictures, de beduchte concurrent van Disney die met o.m. Illumination (Sing, Huisdiergeheimen, Minions) het meest gekende filmstudio in de wereld het vuur aan de schenen legt.

Met Hoe Tem je een Draak 3 gaat de strijd verder, zowel op als af het scherm (yay, actie!). De franchise heeft er inmiddels wat meer body bij met de animatieseries die te vinden zijn op Netflix en dat merk je meteen aan de kwaliteit met sterke animatie van alle figuren (vooral de Nacht Furie Bijtkwijt & zijn nieuwe vriendinnetje Licht Furie zijn van topniveau), adembenemende shots op de ruggen van draken & een verborgen wereld die de allure heeft van pakweg een Aquaman. Het begin van Hoe Tem je een Draak 3/ De Verborgen Wereld laat wat te wensen over met iets teveel dialoog & een slappe openingsscène en de speelduur is voor zowel grote als kleine kinderen een stukje te lang, maar het einde mag er zijn als een soort Magnum Opus van schrijfster Cressida Cowell op de franchise. De humor is tot slot ook ver zoek tot je uiteindelijk halverwege de film bent. Met het dansje van Kwijtbijt voor de nieuwe Licht Furie komt alles eindelijk tot het rollen.

Kortom, deze 3de Hoe Tem je een Draak-film is de beste tot op heden en sluit de franchise in schoonheid af. Voor de liefhebbers!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.