Bottom Live: Hooligan’s Island / An Arse Oddity / Weapons Grade Y-Fronts Tour DVD reviews

bottom-3bottom-4bottom-5

Hooligan’s Island / An Arse Oddity / Weapons Grade Y-Fronts Tour ***

Met: Rik Mayall, Adrian Edmondson

Speelduur: 100′ / 86′ / 93′

De tweede worp van Bottom Live DVD’s van B-Motion is niet zo sterk als de eerste twee, maar hoe dan ook verplichte kost voor de fans!

De verhalen:

Hooligan’s Island: Richie (Rick Mayall) en Eddie (Adrian Edmondson) bevinden zich op een onbewoond eiland in de tropen. Bouwen ze een vlot om te ontsnappen? Grijpen ze de kans om te genieten van het aardse paradijs om hen heen? Of grijpen ze elkaar en wordt het ‘How not to survive on an island’. Zeker als ze een atoombom vinden, ligt het laatste voor de hand…

An Arse Oddity: De twee meest kansloze losers die de wereld ooit gekend bevinden zich nog steeds op het tropisch eiland uit de vorige show. Het duo krijgt te maken met een dode papegaai en helaas heeft de onorthodoxe reanimatiemethode een exploderende effect. Ze belanden uiteindelijk in een vreemde omgeving. Gelukkig vindt Eddie (Adrian Edmondson), natuurlijk op zoek naar een café, een uitweg…

Weapons Grade Y-Fronts Tour: Na twee weken komt Richie (Rick Mayall) van het toilet om te ontdekken dat Eddie (Adrian Edmondson) de kamer heeft omgetoverd in een laboratorium. Handige uitvindingen als “The Evacuator” (een supersterke stofzuiger bruikbaar als toilet), de tijdmachine toilet (“The Turdis”) en het levenselixer helpen de twee van de wal in de sloot. Hopelijk winnen ze de strijd tussen goed en ondergoed….

bottom_1_396x222

Ons verdict: Hou je van ruwe humor over scheten en seks? Dan ben je aan het juiste adres bij de Britse komieken Rick Mayall en Adrian Edmondson, vooral bekend van de populaire Britse comedyreeks “Bottom“. De reeks kende veel aanhang, dus na een drietal korte seizoenen kwamen breinen Mayall en Edmondson op het idee om een aantal liveshows te maken. Een slimme zet, want niet alleen zijn er duidelijk minder grenzen dan bij de televisierees, maar daarbovenop komt hun komisch talent veel duidelijker bovendrijven tijdens de shows. Vaak worden de scenario’s compleet niet gevolgd en tonen Mayall en Edmondson zich meesters in komisch timing en improvisatie. Hoewel Hooligan’s Island, (2001:) An Arse Oddity en Weapons Grade Y-Fronts Tour inhoudelijk wat minder strak zijn dan de eerste twee shows, is er genoeg schuttingstaal, ranzige kolder en hilarische botte humor om zelfs de meest veeleisende Bottom-fans te plezieren!

De DVD’s: Hooligan’s Island is weergegeven in het originele 1.33:1-televisieformaat, terwijl zowel An Arse Oddity en Weapons Grade Y-Fronts Tour in het 1.78:1-formaat te bewonderen zijn. Echt scherp is het beeld weer niet, met een flets contrast en niet altijd even natuurlijke kleuren. Hier en daar zijn er vuiltjes aanwezig en het beeld is ook niet vrij van compressiefouten. De Engelse Dolby Digital 2.0-track is van de drie shows duidelijk geen referentiekwaliteit, met weinig dynamiek, scherpe tonen en softe dialogen. Gelukkig is de track wel vrij van storende ruis of andere fouten. Geen enkel van de drie DVD’s bevat extra’s.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.