Ghost Whisperer: Seizoen 3 DVD review

ghost-3Ghost Whisperer: Seizoen 3***

Regie: diversen

Regie: Jennifer Love Hewitt, David Conrad, Camryn Manheim

Speelduur: 750′

Het derde seizoen van de bovennatuurlijke successerie is opnieuw weer wat donkerder van toon…

Het verhaal: Aan het eind van seizoen twee ontmoet Melinda (Jennifer Love Hewitt) de geest van haar vervreemde vader, die haar vertelde dat ze een broer heeft. Melinda’s zoektocht naar de waarheid over haar familiegeschiedenis wordt nog ingewikkelder en gevaarlijker wanneer ze erachter komt dat haar herkomst verbonden is met de herkomst van Grandview zelf. Melissa en haar man Jim (David Conrad) beginnen zich af te vragen of dit kleine dorpje dat ze uitgekozen hadden voor de rust en vrede, niet eigenlijk hún heeft uitgekozen. Met de hulp van Professor Payne (Jay Mohr), expert in occultisme, en haar trouwe maar sceptische vriendin Delia (Camryn Manheim), spit Melinda naar antwoorden. Ze ontdekt dat terwijl het dorpje wanhopig probeerde zijn donkere verleden te begraven, er nog een hele andere wereld was die letterlijk onder hen bleef etteren…

GHOST WHISPERER

Episodes:

1. The Underneath
2. Don’t Try This At Home
3. Haunted Hero 4. No Safe Place
5. Weight Of What Was
6. Double Exposure
7. Unhappy Medium
8. Bad Blood
9. All Ghosts Lead To Grandview 10. Holiday Spirit
11. Slam
12.First Do No Harm 13. Home But Not Alone
14. The Gravesitter
15. Horror Show
16. Deadbeat Dads 17. Stranglehold
18. Pater Familias

GHOST WHISPERER

Ons verdict: De avonturen van ‘geestenfluisteraar’ Melinda Gordon, met verve gespeeld door de verduiveld knappe Jennifer Love Hewitt, zijn deels gebaseerd op het werk van het echte spirituele medium Mary Ann Wintkowski. De bovennatuurlijke serie loopt met veel succes sinds 2005 en is ondertussen al aan zijn vierde jaargang toe. Het prima derde seizoen is nu ook op DVD verschenen en het valt onmiddellijk op dat de donkere toon uit het tweede seizoen mooi verder gezet wordt. Vergeet de veilige ‘feel-good’ aanpak van het eerste seizoen, want sommige episodes hebben ze een donkere dreigende ondertoon dat ze hier en daar bijna op het randje van horror balanceren. Jennifer Love Hewitt is zoals steeds goed en ook de rest van de cast leveren prima acteerwerk af. De goede scenario’s zijn vlot geschreven en gaan dieper in op de mysterieuze achtergrond van Melinda. Ook de aanwezige speciale effecten zijn meer dan behoorlijk. Hoewel Ghost Whisperer nooit echt bij de absolute televisietoppers zoals Lost, 24 en Deadwood zal horen, is het derde seizoen opnieuw een goed gemaakte bovennatuurlijke televisiereeks die op de juiste momenten spannend, romantisch, dramatisch en ontroerend is.

De DVD: De 18 episodes en een hele resem extra’s – zoals een korte animatie, audiocommentaar, “Aan gene zijde II”-webserie, Huis met de geesten interactief en een viertal featurettes (Welkom in de onderwereld, Zo komen de geesten tot leven, De wereld van Payne en Melinda’s ontwikkeling) – zijn mooi verspreid over vijf glimmende schijfjes. Het anamorfische 1.78:1-beeld is scherp, met een goed contrast en schaduwdetail. De heldere en natuurlijke kleuren spatten van het scherm, dat overigens verder vrij is van oneffenheden als vuiltjes en printbeschadigingen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt eveneens erg goed, met een goede spreiding en een nette weergave van geluidseffecten alsook filmmuziek. De heldere en steevast goed verstaanbare dialogen komen zoals het hoort uit de centerspeaker. Ruis en andere storingen zijn niet aanwezig. Een mooie box voor de fans!

Bekijk hier een Amerikaanse TV-promo van het derde seizoen:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.