Bottom Live: The Stage Show / The Big Number 2 Tour DVD reviews

bottom1bottom2Bottom Live: The Stage Show / The Big Number 2 Tour***

Regie: Marcus Mortimer / Dominic Brigstocke

Met: Rik Mayall, Adrian Edmondson

Speelduur: 103′ / 107′

Dankzij B-Motion kunnen de fans van Britse comedy hun hart weer ophalen!

De verhalen: In THE STAGE SHOW zien we Richie (Rick Mayall) en Eddie (Adrian Edmondson) in hun gezellige huiskamer. Het maken van het ontbijt loopt al snel uit de hand, de post zorgt voor veel onrust en Richie heeft problemen met Monica…

In THE BIG NUMBER 2 TOUR is het probleem sex. Van de koningin tot een schaap, Richie (Rick Mayall) en Eddie (Adrian Edmondson) proberen te pakken wat ze pakken kunnen. De koningin komt langs, er volgt een onverwachte explosie en de heren belanden in de gevangenis. Hoe houden ze die vreselijke Mr. Big van zich af…?

bottom1

Ons verdict: De vulgaire, doch enorm populaire Britse comedyreeks “Bottom“. De ondertussen klassiek geworden televisiereeks kende ondanks maar een drietal korte seizoenen enorm veel aanhang. Omdat de BBC geen vierde seizoen zag zitten, kwamen de komieken Rick Mayall en Adrian Edmondson (welke beide ook al legendarisch waren in “The Young Ones“) op het idee om een aantal liveshows te maken. Een slimme zet zo blijkt, want niet alleen zijn er duidelijk minder grenzen dan bij de televisierees (denk enorm veel onsmakelijke grappen en ongezonde schuttingstaal!), maar daarbovenop komt hun komisch talent veel duidelijker bovendrijven tijdens de voor een live publiek opgenomen zaalshows. Hier en daar vergeten Mayall en Edmondson hun eigen scenario’s en laten ze zien dat ze absolute meesters zijn in komisch timing en improvisatie. Zowel The Stage Show en The Big Number 2 Tour zijn heerlijk onsmakelijke grappen en grollen, die vaak even pijnlijk als grappig zijn. Tussen de lijnen door schoppen de brutte grapjassen overigens knap tegen de schenen van de moderne maatschappij. Kortom, Britse botte humor van de bovenste plank!

De DVD’s: Zowel The Stage Show als The Big Number 2 Tour zijn weergegeven in het originele 1.33:1-televisieformaat. Het beeld is duidelijk al wat gedateerd en de scherpte is niet om over naar huis te schrijven. Het contrast is evenzeer niet geweldig de kleuren ogen niet altijd even natuurlijk. Af en toe duiken er vuiltjes op en het beeld is eveneens niet geheel vrij van digitale compressiefouten. De Engelse Dolby Digital 2.0-track is van de beide shows op gelijke kwaliteit. Beide tracks zijn vlakke soundtrack, met weinig dynamiek, dof klinkende muziek en softe dialogen. Storende oneffenheden zoals ruis of dramatische storingen zijn gelukkig niet aanwezig. Er zijn geen extra features aanwezig, zowel niet op The Stage Show als op het schijfje van The Big Number 2 Tour.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter