Extreme Ghostbusters DVD review

extreme-ghostbusters-coverExtreme Ghostbusters***

Regie: Diversen

Met: Tara Charendoff, Maurice LaMarche, Jason Marsden, Pat Musick, Alfonso Ribeiro

Speelduur: 275′

Hoewel Extreme Ghostbusters helemaal niet zo leuk is als de populaire The Real Ghostbusters (1986) animatiereeks, is deze voor de hardnekkige fans toch best amusant, al was het maar als zoethoudertje tot Ghostbusters III!

De opzet: Het is tien jaar na de laatste avonturen van de Ghostbusters en enkel Egon Spengler is nog over. Hij geeft les in het paranormale aan de New Yorkse universiteit. Maar wanneer er bij de aanleg van een nieuwe ondergrondse metro een hele resem gevaarlijke spoken vrijkomt, besluiten Egon, Janine Melnitz en zijn enige vier leerlingen de “Extreme Ghostbusters” op te richten…

De episodes:

 1. Darkness At Noon Part 1
 2. Darkness At Noon Part 2
 3. True Face Of A Monster
 4. Fear Itself
 5. Deadliners
 6. Castings The Runes
 7. The Infernal Machine
 8. Home Is Where the Horror Is
 9. Killjoys
 10. The Unseen
 11. The Crawler
 12. Ghostpiper Of Manhattan
 13. Be Careful What You Wish

extreme-ghost-pic

Ons verdict: Deze animatieserie uit 1997 speelt zich een kleine tien jaar na de films af. De spokenjagers zijn ermee gestopt en dat heeft tot gevolg dat er buiten Egon Spengler, Janine Melnitz en het vriendelijke groene spook Slimer geen originele personages meer aanwezig zijn. Bovendien verdwijnen die na de eerste afleveringen ook steeds meer op de achtergrond en laten het jagen op spoken over aan de nieuwe generatie Ghostbusters. De animaties in Extreme Ghostbusters zijn – net als in de vorige reeks – duidelijk gericht op televisie en bevatten dus niet echt veel details. Hetzelfde geldt voor de scenario’s, hoewel er hier en daar amusante verwijzingen naar de succesvolle bioscoopfilms zitten. De spookontwerpen zijn opnieuw best creatief en dat is dan ook het leukste aan deze animatiereeks. Het is wel typerend dat men tegelijk de reeks wilde updaten voor een nieuw publiek, maar er in essentie eigenlijk bitter weinig veranderde. Hoewel Eduardo, Roland en Garrett nieuwe ‘hippere’ personages zijn, zullen de echte liefhebbers van Ghostbusters overduidelijke gelijkenissen zien met Peter Venkman, Winston Zedmore en Ray Stantz. Bovendien haalt Slimer vaak exact dezelfde grappen uit als in de eerder genoemde animatiereeks. Om het geheel aantrekkelijk te maken voor een modern publiek is een gotisch meisje toegevoegd aan het team. Het personage Garrett zit in een rolstoel, maar die laat zich daarvoor niet tegenhouden! Op de geloofwaardigheid moet je een animatiereeks als Extreme Ghostbusters uiteraard niet taxeren, maar het feit dat de invalide spokenjager vaak dé held van de bende blijkt te zijn, is soms wel een beetje te veel van het goede. Gelukkig is de muziek prima en helpt ze hier en daar zelfs om dezelfde sfeer op te roepen als in de films. Extreme Ghostbusters is nergens zo leuk als het stukken populairdere The Real Ghostbusters of de films, maar wist deze liefhebber van klassieke animatiereeksen toch genoeg plezier te verschaffen om ze aan te bevelen aan de hardnekkige fans van de populaire spokenjagers!

De DVD: Het originele 1.33:1-beeld is scherp, met een goed contrast en heldere kleuren. Het beeld is voorts proper zonder noemenswaardige vuiltjes, overdreven filmgrain of digitale compressie fouten. Toch heeft het beeld vaak last van trillende beeldlijntjes en zijn de bewegingen soms wat schokkerig. De Engelse Dolby Surround 2.0-track zal geen prijzen winnen, maar de heldere dialogen zijn over de hele lijn prima te verstaan en de overige geluiden komen eveneens goed tot hun recht. De track bevat gelukkig geen noemenswaardige storingen. Er zijn jammer genoeg geen extra features aanwezig. Toch leuk voor de fans om de Ghostbusters-collectie te completeren!

Ontdek hier de opening van de animatiereeks:

Lees hier onze recensie van de Ghostbusters Blu-ray, maar kijk ook even hier voor onze bespreking van het eerste seizoen van The Real Ghostbusters!


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Extreme Ghostbusters DVD review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.