Star Wars Identities recensie in Paleis 2 van Brussels Expo

Star Wars Identities recensie in Paleis 2 van Brussels ExpoStar Wars Identities *** door X3 Productions

Met figuren zoals Darth Vader, Yoda, Han Solo, Chewbacca, R2-D2, C-3PO, Stormtroopers, Boba Fett, Jabba the Hutt, rebellen, AT-AT’s en meer.

Waar? Paleis 2, Brussel Expo Belgiëplein 1, 1020 Brussel

Hoeveel tijd heb je nodig? Hooguit 2 uur.

Ga kijken als je hield van Museum of Popular Culture in Seattle.

De setting: De wereldtournee van de tentoonstelling STAR WARS ™ Identities gaat verder en brengt de expo eindelijk naar Brussel! Paleis 2 van Brussels Expo is van 2 april tot en met 2 september 2018 de thuishaven van deze unieke Star Wars tentoonstelling met niet alleen originele kostuums, rekwisieten en de favoriete personages uit de meeste epische filmreeks ooit, maar ook met een unieke identity quest. In STAR WARS™ Identities kun je 200 oorspronkelijke kostuums, rekwisieten, modellen en illustraties van dichtbij bekijken. Je ziet R2-D2, de Millennium Falcon van Han Solo en een levensgroot exemplaar van de Podracer van Anakin. Je ontmoet ook andere populaire personages zoals Yoda, Chewbacca, Boba Fett, prinses Leia, stormtroopers en Darth Vader. En er zijn allerlei schatten te zien, waaronder tientallen voorwerpen die nog nooit eerder tentoongesteld zijn. De tientallen kostuums en rekwisieten, plus originele illustraties en modellen, bieden je een uniek kijkje achter de schermen van de filmset. De collectie bevat elementen uit de 6 Star Wars-films, plus de televisieserie Star Wars: The Clone Wars™. Brussel is tevens de allerlaatste halte van deze expo in Europa.

XXX

Ons verdict: Even een statement! Bij MoviePulp.be bestempelen we ons niet als nerds, eerder ware filmliefhebbers. Maar dat betekent niet dat we af en toe goed de nerd kunnen uithangen en dat deden we op de tentoonstelling Star Wars Identities die sinds 2 april 2018 loopt in Paleis 2 op de Brusselse Expo-site. Dit is niet onze eerste poging om cinema & televisie ‘fysiek’ te consumeren, gezien ondertekende in zijn puberjaren in het MoPOP te Seattle vertroefde om er Amerikaanse populaire cultuur op te snuiven, één van de eerste was om Warner Brothers Movie World te bezoeken in Duitsland en niet kan wachten om met de kinderen naar het nieuwe Disneyland Parijs te gaan met nieuwe themaparken rond Marvel, Frozen en Star Wars.

Wat vonden we van Star Wars Identities? Gemengde gevoelens, want hoewel bepaalde ruimtes intrigerend zijn zoals deze van de ruimteschepen die gebruikt werden tijdens het verfilmen van de sterrensaga’s en de Darth Vader-kamer aan het einde van de exhibitie die dankzij de magie van het personage steeds indrukwekkend is, vonden we de rekwisieten van heel wat Star Wars-figuren toch van mindere kwaliteit. Algoed wordt dit gecompenseerd door iconische propstukken die wel aanwezig zijn zoals deze van Yoda, Han Solo in Carbonite en de robots R2-D2 & C-3PO. Star Wars Identities is ook zeer interactief met een leuke manier om jouw unieke Star Wars-identiteit tot leven te laten komen in een kindvriendelijke omgeving, maar de rommelige audioguides maken de interactieve ervaring in deze betrekkelijk kleine ruimte dan weer wat goedkoop. Als je er dan een prijskaartje van tussen de 15,90 & 21,90 euro tegenover zet, zou ik mij toch lichtjes beginnen schamen als exploisant. De grootste vraag blijft echter of je jezelf het wel als Star Wars-fan kan veroorloven om niet naar deze tentoonstelling te gaan, gezien het zo dicht bij is en je de unieke kans geeft om de echte Star Wars-sfeer op te snuiven. Mochten ze een nieuw leven krijgen in het Lucas Museam of Narrative Art is dat een andere stelling, natuurlijk.

Kortom, Star Wars Identities is voor de ware Star Wars-fans een must, maar het algemene publiek zal wel snel ontgoocheld geraken.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter