België krijgt eerste True Crime-series dankzij Streamz, Play4 & VTM

True Crime-documentaires krijgt heel wat aandacht op Netflix, maar vooral op podcast is het een hele hype geworden. Op deze trend gaan de Vlaamse media verdersurfen, want vanaf 16 februari 2022 wordt er wekelijks een Belgisch misdaadverhaal onder de loep genomen op Streamz. True Crime Belgium is een unieke 16-delige crime-docu-reeks met nagelbijtende Belgische misdaadverhalen, waarvan de harde realiteit de fictie overtreft. Beklijvende getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden, doen je op het puntje van je stoel zitten. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische ‘true-crime’-podcast De Volksjury.

Als kijker zit je op de eerste rij: de makers konden op journalistieke wijze de hand leggen op authentiek gerechtelijk foto -en videomateriaal dat voor het eerst zal getoond worden in deze bloedstollende reeks. Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan? Wat bezielde de dader? Hoe werd de zaak opgelost en tot welke bestraffing leidde het onderzoek? In deze meeslepende crime-reeks kom je dit allemaal te weten. Hieronder kom je meer te weten over de eerste 3 zaken.

Nacht van de waanzin (dubbele aflevering)

De docu-reeks start met de tot elke verbeelding tartende zaak Osman Calli, een koele seriekiller die in 1 nacht zijn vrouw, zijn zus, zijn ex en haar schoonmama in Gent en in Aalst vermoordde. Twee slachtoffers van de nachtelijke raid overleefden de schietpartij. Eén van de twee slachtoffers betrof een vergissing. Deze man is voor zijn leven gekluisterd aan zijn rolstoel. Ze getuigen openhartig in deze dubbele aflevering.

Nachtmerrie tegens sluitingsuur

Kelly Hesters werd in haar boetiek aangevallen en gemarteld door een psychopaat tegen sluitingsuur.  Ze overleefde de moordpoging als bij wonder. In deze aflevering getuigt Kelly over de gruwelijke feiten die haar als 22-jarige in de fleur van haar leven overkwamen die befaamde avond op 16 april 2002. Het is een dinsdagavond net na de paasvakantie.

Dood-geknuffeld


In de zaak Werbrouck-Eyletten beleven we mee hoe een weerloze demente moeder wordt mishandeld door haar eigen dochter en vermoord door diens ex-partner. In deze aflevering gaan we op zoek naar de waarheid en tegelijkertijd focussen we ons ook op oudermishandeling en hoe Myriam Werbrouck en Freddy Eyletten, haar ex-partner, erin geslaagd zijn iedere vorm van externe controle stap voor stap uit te schakelen.

Wie is de Volksjury?

Volksjury

De populaire Belgische true crime podcast ‘De Volksjury’ zal doorheen het jaar over 4 ‘True Crime Belgium’ cases een special brengen voor de liefhebbers. In de eerste aflevering zullen ze dieper ingaan op het verhaal van Osman Calli. De ongeduldige true crime fan hoeft gelukkig niet lang te wachten, want de podcast zal gepubliceerd worden op 17 februari, de dag na de lancering van de docu-reeks.

“Het is geen verrassing dat Vlamingen zich interesseren in true crime. In België bestaan al heel veel fictiereeksen over politie- en moordzaken en true crime is daarin de volgende logische stap.” zegt het ‘De Volksjury’ duo Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlinck.

Al vier jaar lang zitten ze maandelijks achter hun microfoon om samen de spannendste moordzaken te bespreken. Toen ze over de docu-reeks hoorden, was hun interesse dan ook meteen gewekt.

Peter Vindevogel, CEO Streamz: “We merken dat Vlamingen heel erg geboeid zijn door wat we “human interest” verhalen noemen. Door het true crime aanbod te vergroten, willen we hier een antwoord op bieden. Dit soort verhalen leven ook verder dan het scherm en net daarom zijn we blij om samen te werken met De Volksjury. Samen kunnen we de Vlaming een ware true crime beleving bieden die het scherm overstijgt.”

True crime wordt een belangrijk deel van het aanbod van Streamz in 2022. Zo brengen ze onder andere op 24 januari 2022 ook de VTM-docu-reeks De Kasteelmoord en volgt later dit jaar de docu-reeks De Sneeuwman over moordenaar Michel Stockx.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.