Wat is de Cordyceps-schimmel in The Last of Us serie door HBO?

Wat is de Cordyceps-schimmel in The Last of Us door HBO op Streamz?
Ellie & Joel komen de volgende aflevering van The Last of Us al snel tegenover de eerste Infected te staan die zijn besmet met de Cordyceps-schimmel. Maar hoe gaat dit juist in zijn werk? Wat is de Cordyceps-schimmel? Hoe gaat de besmetting over van mens tot mens? Kan er iets aan gedaan worden om het tegen te houden? Zijn er verschillende typen van besmette mensen?

Be Quiet Pedro Pascal GIF by HBO - Find & Share on GIPHY

Pff, opnieuw een zombieserie met The Last of Us? Wel, nee, niet helemaal. Het hele idee van The Last of Us is dat de mensheid in contact komt met de zogenaamde Cordyceps-schimmel, een schimmel die in het echt bestaat en groeit op het lichaam van dode insecten. Daarbij beïnvloedt de schimmel het levende lichaam of neemt de schimmel zelfs een dode lichaam als het ware over.

In het echt kan deze schimmel niet geheel de host overnemen (laat staan het lichaam van mensen zoals zombies), maar in The Last of Us is dit het uitgangspunt. De Cordyceps-schimmel gaat over van mens tot mens via een bijt waaronder de schimmel zich uiteindelijk begint te vormen onder de wond en het lichaam overneemt. Dan wordt een mens ook een Infected genoemd. Er is een kleine wijziging in de HBO-serie vs. het PS-spel, nl. dat de ranken van de schimmel voor besmettingen zorgen in plaats van sporen. Dit werd aangepast vanwege creatieve overwegingen, omdat de cast anders vaak met gasmaskers moesten rondlopen. Maar de infecties worden ook op andere manieren dan via een beet overgebracht, dus hou de ogen open voor wat nieuws, zou ik zeggen.

The Last Of Us Clicker GIF by HBO - Find & Share on GIPHY

Er zijn daarbij verschillende gradaties van Infected overigens afhankelijk van hoelang de schimmel in het lichaam van de host leeft. Zo zijn er:

  • Runners: Runners zijn mensen die onlangs besmet zijn geraakt door de schimmel. Ze worden bepaald door hun intense snelheid, trage aanvallen & neiging om mensen in hordes aan te vallen.
  • Stalkers: Stalkers zijn mensen die ergens tussen de twee weken en een jaar besmet zijn geraakt.  Volgens hun naam besluipen en verbergen ze zich voor prooien in het donker en vallen ze op geschikte momenten aan.  Sommige klampen zich ook vast aan muren en laten de Cordyceps-schimmel broeden, waardoor de gastheer in leven blijft totdat de prooi voorbij loopt, waarna de stalker zich losmaakt en aanvalt.
  • Clickers: Dit is de 3de fase van een Infected die reeds 1 jaar op de aarde om vertroeven. Het zijn mensen die minstens een jaar besmet zijn. Door het lange tijdsverloop heeft de schimmel zich over hun hele lichaam kunnen verspreiden, waardoor ze verblind zijn en ze gedwongen zijn echolocatie te gebruiken om prooien te vinden. De schimmel heeft ze echter meer kracht gegeven, waardoor ze geduchte vijanden zijn in gevechten van dichtbij.
  • Bloaters: Bloaters zijn al jaren besmet.  De schimmel heeft ertoe geleid dat ze traag en blind zijn geworden, maar toch ongelooflijk sterk en veerkrachtig, waarbij de schimmelgroei als een soort pantser of bescherming dient. Bloaters kunnen in het spel ook schimmels van hun lichaam scheuren om als sporenbommen te gebruiken en ze naar hun vijanden te gooien.  Deze extra schimmelgroei maakt ze echter kwetsbaar voor vuur.
  • Shamblers: Shamblers zijn mensen die al meerdere jaren besmet zijn met de Cordyceps-schimmel en doorgaans in gebieden wonen die bloeien met water. Hoewel ze fysiek niet zo zeer sterker zijn als clickers of bloaters, zijn shamblers in staat om prooien vast te grijpen en grote sporenwolken uit hun lichaam te verdrijven, die zure brandwonden op de huid van prooien veroorzaken.  Wanneer ze worden gedood, exploderen de sporen, waardoor een laatste uitbarsting van Cordyceps in de lucht vrijkomt.

What’s to come?

Vraag is nu: Met welke Infected komen Ellie, Tess & Joel oog in oog te staan de komende afleveringen? Tune in iedere maand op Streamz!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter