100 greatest moviequotes

Het American Film Institute (AFI) stelt elk jaar opnieuw een top 100 samen van ‘de beste filmquotes’. In onderstaand filmpje vindt u de laatste selectie. Over de samenstelling en volgorde valt dagenlang te discussiëren. Ik nodig iedereen dan ook uit om zijn of haar suggesties naar voren te brengen. Persoonlijk mis ik zowat alle Scorsese en Tarantino films en klassieke actiefilms als Die Hard, Lethal Weapon en The Last Boyscout. Maar met quotes uit filmische mijlpalen als Scarface, The Godfather, Terminator 2, Jaws, Cassablanca, Apocalypse Now, Chinatown, Star Wars en Taxi Driver kan u in deze top 100 zeker en vast genieten van een heleboel legendarisch filmproza.

3 thoughts on “100 greatest moviequotes”

  1. Pff, er zijn er zeker terechte bij(Hasta la vista baby, I see dead people, Here’s Johnny, Say Hello to my little friend,…), maar grotendeel is toch slecht zenne. Ze hadden zeker de sterke oneliners van Tarantino’s films moeten toevoegen!

  2. Ik geef toe, ik mis er ook een paar, inderdaad sommige uit de Tarantino films, maar er zitten er echt sterke tussen… en de nummer 1 is toch ook eentje uit mijn top 10!

  3. “And you know what they call a… a… a Quarter Pounder with Cheese in Paris?” :-)

    Mijn persoonlijke favorieten zitten er tussen: “Bond. James Bond.”, “May the Force be with you.” & “Rosebud”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.