Killing Zoe DVD review

Killing ZoeKilling Zoe****

Regie: Roger Avary (The Rules Of Attraction****)

Met: Eric Stolz, Julie Delphy, Jean-Hugues Anglade

Speelduur: 99′

Deze cultfilm is een aanrader als je hield van: Reservoir Dogs*****, True Romance***** en Nikita****.

Vergelijk prijzen van Killing Zoe online op Kelkoo!

Het verhaal: Zed, een Amerikaanse gangster, keert na vele jaren terug naar Parijs. Om zich te ontspannen bestelt hij een callgirl. De twee worden halsoverkop verliefd. De volgende dag wordt Zed door zijn criminele vrienden overtuigd deel te nemen aan een bankoverval. Eén probleem, zijn nieuwe liefde heeft ook nog een dagtaak bij de bank in kwestie … .

Killing Zoe

Ons verdict: Roger Avary bracht het grootste deel van zijn carrière door in de schaduw van zijn vriend Quentin Tarantino. Hij schreef immers mee aan Reservoir Dogs, Pulp Fiction en True Romance. In 1994 besloot Avary het op zichzelf te proberen met de keiharde gangsterfilm Killing Zoe. De film deed het beschamend slecht aan de kassa’s maar bouwde daarna wel een solide fanbase op in het videocircuit. Godzijdank, want Killing Zoe is echt wel de moeite waard.

Avary gooit alle Hollywoodclichés overboord en zet de Franse hoofdstad neer als een oord van verderf waar alles kan en mag. Al in de openingsminuten besef je dat dit meer is dan zoveelste Tarantino-ripoff. Al zijn alle geijkte QT-stijlkenmerken wel aanwezig: minutenlange dialogen, perfect gekozen popcultuur-referenties en vooral rauw, compromisloos en bloederig geweld. De finale bankoverval bevat, naast de vele fraai verfilmde kogelregens en de bijbehorende liters bloed, bovendien één van de vettigste en meest hilarische moppen die ooit op pellicule werden vastgelegd. Ik geef de pointe nog niet weg maar je moet ze zien en vooral horen om te geloven.

Bekijk alvast de trailer:

Killing Zoe op DVD terugvinden, is geen sinecure in België. De geïnteresseerden kunnen de film wel meepikken op MTV (op 28 mei omstreeks 22u).

Die andere uitstekende Roger Avary-film, The Rules Of Attraction, is overigens wel nog steeds op DVD verkrijgbaar.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.