Dead Snow Blu-ray review

Dead snowDead Snow****

Regie: Tommy Wirkola

Met: Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen, Charlotte Frogner, Lasse Valdal

Speelduur: 92′

Geslaagde Noorse splatterkomedie nu ook bij ons op Blu-ray!

Het verhaal: Acht medicijnstudenten maken een weekendtrip in de bergen van Noorwegen. Als ze net bij hun hut zijn, stuiten ze op een griezelige oude man die de groep voor de omgeving waarschuwt. Het kwaad zou in de bergen in de vorm van een SS-leger op de loer liggen. Wie neemt zoiets nu serieus? De acht laten de oude man onder hoongelach weggaan. Maar als de eerste niet dode SS zombie voor de deur staat wordt duidelijk dat het geen griezelverhaal was. En waar er één is, laat een leger niet lang op zich wachten. Het komt onvermijdelijk tot een oorlog tussen de niet dode SS soldaten en de acht studenten. Het wordt een strijd van leven op dood…

dead-snow-face-blood

Ons verdict: De Noorse zombiefilm Dead Snow (ofte: Død snø) houdt de tong gedurende heel de film stevig in de kaak geplant, met enkele slimme referenties naar diverse horrorklassiekers. Terwijl de humor niet altijd even fijnbesnaard is, slaagt filmmaker Tommy Wirkola er toch mooi in om een netjes afgewogen mix tussen horror en komedie te vinden. Het eerste deel is bij momenten best angstaanjagend en sfeervol te noemen, terwijl het bloed feestelijk in het rond spuit in de tweede act. De overigens vakkundig gecreëerde ingewanden en ledematen hebben sinds Peter Jackson’s Braindead niet meer zo vrolijk rondgezwierd als in Dead Snow. Wat zeker en vast kan tellen als een referentiepunt! Een must-see voor de liefhebbers van splatter & gore!

De Blu-ray: Het 1.85:1 HD-beeld is scherp, met een prima contrast en schaduwdetail. Het beeld heeft verder een goede diepte en het zwartniveau is solide. De kleuren ogen realistisch en de gebruikte print blijft gespaard van storende onvolmaaktheden. De Noorse DTS-HD 5.1-track klinkt prima, met een bevredigend geluidsbeeld, een goede dynamiek en mooi verstaanbare dialogen. De subwoofer onderlijnt de bloederige actie waar nodig en ruis of andere ellende zijn gelukkig afwezig. Het is alleen jammer dat er geen noemenswaardige extra features aanwezig zijn! Toch een fijne aanwinst voor de liefhebbers van horror in hi-def!

Bekijk hier de geweldige trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.