Geen KNT meer in Belgische bioscopen vanaf januari 2020

Geen KNT meer in Belgische bioscopen vanaf januari 2020

Er is veel veranderd in de wereld sinds 1920, vooral sinds de opkomst van het internet, gaming & social media. Vandaar wordt de filmkeuring in Vlaanderen eindelijk aangepast naar een modernere versie vanaf januari 2020: België gaat net zoals Nederland Kijkwijzer of Cinecheck implementeren om kijkers van films op Blu-Ray of bioscoopbezoekers te informeren zonder ze te limiteren om naar een film te (gaan) kijken.

Zo zijn er bij Kijkwijzer 5 categorieën qua leeftijd: Al, 6, 9, 12 & 16. Al zijn familiefilms voor alle leeftijden, terwijl 6 & 9 jaar van toepassing zijn wanneer er kleine toetsen van geweld (Cars 2, Finding Nemo) of griezel (The Addams Family, Paranorman) zijn in de familiefilms. Vanaf 12 jaar is er dan opening voor de courante actie in blockbusters (denk James Bond, maar ook Marvel-films), terwijl 16 de typische voorbeelden van KNT & Rated R zijn (Django Unchained, Deadpool) met heel wat bloed, geweld & bloot.

Er zijn ook 5 pictogrammen die indiceren of een film geweld (vuist-pictogram), seks (pictogram met de 4 voeten), angst (spin-pictogram), grof taalgebruik (mannetje met luide stem-pictogram), drugs / alcohol (spuit-pictogram) & discriminatie (pictogram met de 5 mannetjes) bevat.

De keuring is indirect van toepassing op games waar PEGI rekening houdt met de verschillende Kijkwijzer-categorieën.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.