The Men Who Stare at Goats review

The Men Who Stare at Goats***

Regie: Grant Heslov (debutant, acteur in True Lies)

Met Ewan McGregor, George Clooney, Jeff Bridges, Kevin Spacey, …

Speeltijd: 94′

Ga kijken alsje hield van Jarhead en Syriana.

Het verhaal: Het leven van journalist Bob Wilton verandert nadat hij een interview aflegt met Dave, een man die tot de New Earth Army behoort en gelooft dat hij psychische krachten heeft… OK, en zijn vrouw hem verlaat voor een éénarmige minnaar, maar dat is bijzaak. Hij beslist om op zoek te gaan naar gevaar in Irak, waar hij Lyn Cassady ontmoet, de meest getalenteerden onder de New Earth Army. Hij beslist om samen met hem op missie te gaan om de wereld te vertellen over deze mysterieuze supersoldaten.

Ons verdict: Na het bekijken van de trailer van The Men Who Stare at Goats kan je als kijker alleen maar vaststellen dat deze film een behoorlijke portie droge humor zal bevatten. Hier is geen ontkennen aan, want meer droge humor kan je volgens mij niet in één hippie film steken. Serieus, The Men Who Stare at Goats is geen komedie waarmee je zal doodvallen van het lachen, maar het is eerder een parodie op de superhero hype in Hollywood voor de intellectuelen onder ons. Het verhaal brengt je in een ware aard van ontspanning waar je continu zal zeggen: “Dat meen je toch niet? Hoe absurd kan je zijn?” Het ironiseert politieke thema’s zoals de Koude Oorlog, oorlog in Irak & de Vietnam-oorlog en bekijkt de standpunten van First Earth Battalion als één grote grap.

Kortom, hou je van droge humor? Dan is The Men Who Stare at Goats een film van jou. Onderaan kan je het hilarische stuk zien over de Predator, het wapen bij uitstek voor de New Earth Army:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.