Hustlers Blu-Ray recensie

Hustlers Blu-Ray recensieHustlers ****

Regie: Lorene Scafaria

Met: Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles

Speelduur: 110’

Haal één van de verrassingen uit 2019 nu in huis op Blu-Ray, DVD en stream als je houdt van Widows met een vleugje Showgirls en een visueel Scorsese-sausje.

Het verhaal: Een stel strippers uit Manhattan zien hun inkomsten de dieperik ingaan na de beurscrash van 2008. Ze besluiten hun voormalige Wall Street klanten op te lichten. Maar al snel steken hebzucht en decadentie de kop op … .

Jennifer Lopez & Constance Wu in Hustlers Blu-Ray recensie

Ons verdict: In de Angelsaksische pers werd deze Hustlers al te vaak onthaald als een feministisch / ‘woke’ meesterwerk. Bij ons verscheen ie even geruisloos in de zalen als ie eruit verdween. Beide scenarios doen de waarheid oneer aan.

Hustlers is gewoonweg een vlot wegkijkende prent die boven de middelmaat wordt getild door een visuele flair die optimaal de Scorsese-stijl heeft benut, en een volledig vrouwelijke cast die erin slaagt weinig sympathieke personage onweerstaanbaar te maken.

Dé fonkelende ster aan het firmament van Hustlers (en de reden waarom ondergetekende 4* ipv 3* toekende, red.) is zonder meer Jennifer Lopez. In de jaren ’90 verbaasde ze met toprollen in Blood and Wine, en vooral Out of Sight. Ondertussen verkwanselde ze gedurende decennia haar talent in veelal minderwaardige romcoms. Nu op haar vijftigste (!) laat ze letterlijk en figuurlijk zien wat ze in huis heeft. Zonde, dat de Oscar-stemmers haar niet minstens een nominatie gunden. J Lo verdient het.

Verder is Hustlers een prima mengeling van stijl en trash, en vooral een klassieke vertelling van een ‘rags-to-riches-en-weer-terug true story’ die nergens verbaast, maar ook nergens verveelt. Ontdek hem nu op schijf en stream. Verwacht alleen niet te veel van de Blu-Ray extra’s, want die ontbreken volledig. Zonde!

Bekijk alvast J Lo haar ‘openingsdans’. Opgelet: NSFW

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter