Battlestar Galactica: Razor Blu-ray review

Razor coverBattlestar Galactica: Razor****

Regie: Félix Enríquez Alcalá

Met: Edward James Olmos, Mary McDonnell, Jamie Bamber, Katee Sackhoff, James Callis, Stephanie Chaves Jacobsen

Speelduur: 85′ / 104′ (extended versie)

Deze losstaande uitgebreide episode speelt zich af tussen seizoenen drie en vier! Een must-see voor de fans.

Het verhaal: Aan de vooravond van een verwoestende Cylonaanval meldt de ambitieuze officier Kendra Shaw (Stephanie Chaves Jacobsen) zich aan boord van de Battlestar Pegasus. Dan breekt de hel los. Met de toekomst van de mensheid in de waagschaal, laat Kendra zich door haar nietsontziende commandant, Admiral Cain, omturnen tot een oorlogsinstrument – een zogenaamde “razor”...

BSG Razor pic

Ons verdict: De enorm veel geprezen sciencefictionreeks Battlestar Galactica is ondertussen uitgegroeid tot een ongeziene franchise, die op de voet gevolgd wordt door ontelbare trouwe fans. Naast de campy originele serie uit de jaren stillekes, hebben we vier geweldige seizoenen, een mini-serie en een televisiefilm. Maar vaak lijkt men ook Razor nog te vergeten, een indrukwekkende two-parter die zich afspeelt tussen het einde van seizoen 3 en het begin van het vierde en laatste seizoen. Het scenario zit ijzersterk in elkaar en verdient meer dan ooit tevoren de nodige aandacht, maar dat is het zeker en vast allemaal waard! De regie is strak in handen van ervaren televisieregisseur Félix Enríquez Alcalá en de vaste cast spelen weer stuk voor stuk de pannen van het dak. Voeg daarbij een resem prima speciale effecten, een vlot tempo en zoals steeds een geweldige soundtrack en je krijgt in één klap pijn in je hart dat de reeks afgelopen is. Verplichte kost voor de vele BSG-fans!

De Blu-ray: Het 1.78:1 HD-beeld is uitstekend qua scherpte, met een prima contrast en een erg positief schaduwdetail. Het zwartniveau oogt lekker strak, terwijl de overige kleuren realistisch overkomen. Beeldruis blijft binnen de grenzen van het toelaatbare en andere onvolmaaktheden vormen geen enkel probleem. De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track klinkt warm en voldoende dynamisch, met een prima stereospreiding en steevast verstaanbare dialogen. Ruis, kraakjes en andere mogelijke audioproblemen zijn niet aan de orde. Ook deze Blu-ray uitgave van Battlestar Galactice is behoorlijk opgesmukt met boeiende en waardevolle extra’s. Om te beginnen kan je kiezen tussen de op televisie uitgezonden versie (85′) en de uitgebreide versie van maar liefst 104 minuten. Je kan de hoofdfilm uiteraard ook nog een keertje ondergaan met audiocommentaar van BSG-opperhoofd Ronald D. Moore en scenarist Michael Taylor. Vervolgens vallen er twee verwijderde scènes (4 min.) te bekijken, maar ook een zeven mini afleveringen (samen goed voor een dikke 20 minuten!). In de featurette “The Look Of Battlestar Galactica” (8 min.) vertellen voorname BSG-cast- en crewleden over de stijlvan de reeks, terwijl bijna dezelfde participanten in “My Favorite Episode So Far” (10 min.) wat toespitsen op hun favoriete aflevering uit de serie is. Gelukkig wat diepgravende en informatiever is de twintig minuten durende documentaire “The Making Of Razor”, waar de fans meer kunnen ontdekken hoe deze special tot stand is gekomen. Naast de volledige soundtrack (welke overigens altijd alleen het geld van de aanschaf waard is voor de fans!), bevat de Blu-ray nog de interactieve featurette The Oracle, een trailer (1 min.) en een vooruitblik op het vierde en – snif – laatste seizoen van deze magistrale sciencefictionreeks.

Bekijk hier een promo van dit Battlestar-event:

Zoek zeker ook naar andere ‘Battlestar Galactica’-artikels in onze database!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter