A Perfect Getaway DVD review

A Perfect Getaway***

Regie: David Twohy

Met: Steve Zahn, Milla Jovovich, Timothy Olyphant, Kiele Sanchez

Speelduur: 95′

Erg degelijke B-thriller, die ons af en toe knap op het puntje van onze stoel wist te brengen!

Het verhaal: Cliff (Steve Zahn) en Cydney (Milla Jovovich) zijn een avontuurlijk jong stel dat voor hun huwelijksreis gaat rondtrekken op Hawai. Ze denken het paradijs te hebben gevonden tot ze een ander stel Nick (Timothy Olyphant) en Gina (Kiele Sanchez) tegenkomen en horen van een gruwelijke moord op een pasgetrouwd stel. Een ander paar dat ze eerder zijn tegenkomen lijkt verdacht, dus besluiten Cliff en Cydney verder te trekken met Nick en Gina. Maar de spanning neemt toe. Ver van hulp en de geciviliseerde wereld wordt iedereen een bedreiging en weet niemand meer wie ze nog kunnen vertrouwen. Het paradijs wordt een hel als het echte overleven begint…

Ons verdict: In het ondertussen al ver achter ons liggende 2000 verraste filmmaker David Twohy de wereld met het prima sciencefictionavontuur Pitch Black. De prent werd onverwacht een kassucces en hoofdrolspeler Vin Diesel was in één klap een heuse superster. Twee jaar later bewees de voormalige scriptschrijver dat hij echt wel een straf filmer is met de ijzingwekkende duikbootthriller Below. Nadien struikelde Twohy met het onder grootheidswaanzin krakende The Chronicles of Riddick, de pompeuze sequel op Pitch Black. Gelukkig bewijs hij vorig jaar dat hij zijn kunsten nog niet helemaal verleerd is, met het heerlijk exploitation-achtige B-avontuur A Perfect Getaway. De man wist een geweldige cast samen te stellen, met op kop de bijna altijd uitstekende Olyphant en een goed op dreef zijnde Steve Zahn. De vrouwen zijn grotendeels mooi meubilair, hoewel zowel Jovovich als Sanchez de kans krijgen in de film om verrassend uit de hoek te komen. Het eindresultaat is een lekker spannende thriller, die je als kijker aan je stoel zal nagelen. Het scenario is behoorlijk bij de haren getrokken en niet alles is even logisch, maar toch kan dit de algemende pret zelden of nooit drukken. Twohy weet de spanning er namelijk goed in te houden en bovendien gaat A Perfect Getaway lekker vlot vooruit. Denk daar nog enkele geslaagde makeupeffecten bij en de liefhebbers weten weer wat in huis te halen. Vreemd genoeg ging er uiteindelijk geen hond naar de film kijken. En dit mag gerust een schande genoemd worden, zeker als je ziet wat voor flauwe troep de hedendaagse boxofficelijsten aanvoeren! Kortom, een aanrader voor de liefhebbers van spanning en sensatie.

De DVD:Het anamorfische 2.35:1-beeld oogt bevredigend qua scherpte, met een prima contrast en een zeer goed schaduwdetail. Het zwartniveau is solide en de kleuren ogen warm en natuurlijk. De gebruikte print is proper, afgezien van enkele fragmenten met wat filmgrain. Digitale compressiefouten hebben we niet kunnen bemerken. Het Engelse Dolby Digital 5.1-spoor klinkt ruimtelijk en dynamisch, met een goed laag. De muziek komt goed tot haar recht en de geluidseffecten zijn prima geplaatst. De dialogen klinken helder en zijn goed te verstaan. Ruis en andere minder te slikken toestanden zijn gelukkig niet aanwezig. Extra’s zijn helaas beperkt tot de originele bioscooptrailer.

Welke u hier nog eens kan bekijken:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter