Forget Me Not DVD review

Forget Me Not***

Regie: Tyler Oliver

Met: Carly Schroeder, Cody Linley, Brie Gabrielle

Speelduur: 99′

Kijken als je hield van tienerhorror zoals I Know What You Did Last Summer!

Het verhaal: Sandy Channing is een mooi en populair meisje en is net geslaagd voor haar middelbare school. Een super periode van feesten en vakantie breekt aan, maar dit wordt al snel anders als haar beste vrienden plots één voor één onder dubieuze omstandigheden verdwijnen. Wat de tijd van haar leven had moeten zijn, ontaardt in een ware nachtmerrie. Al snel ontdekt ze de wraakzuchtige geest van een meisje, dat ze lang geleden iets hebben aangedaan. Vechtend voor haar leven, moet Sandy het donkere geheim uit haar verleden ontgrendelen, voordat het te laat is…

Ons verdict: Na het onverwacht grote bioscoopsucces van Wes Craven’s Scream (’96) werd tegen het einde van de jaren negentig de ene na de andere soortgelijke slasherfilm op het bioscooppubliek losgelaten einde jaren. Na ontelbare klonen stierf dit subgenre een stille dood. Maar met Forget Me Not lijkt debuterend regisseur/scenarist Tyler Oliver nog eens een poging te wagen om het genre nieuw leven in te blazen. De cast bestaat uit jonge, knappe koppen die nog niet echt veel potten hebben gebroken, het geheel ziet er enorm glad uit en het scenario hangt aan elkaar van de genreclichés. De film heeft verder wel een goed tempo en Carly Schroeder is een redelijk goede leading lady. Ook de rest van de jonge cast levert al bij al verdienstelijk acteerwerk af, met niet al teveel uitschuivers. Echt spannend of angstaanjagend is Forget Me Not helaas nergens, maar de prent bevat enkele redelijke horrorscènes. Kortom, wat ons betreft een huurtip voor de (niet teveel eisende) genreliefhebbers!

De DVD: Het anamorfische 2.35:1-beeld ziet er over het algemeen erg degelijk uit, met een bevredigende scherpte en een puik contrast. De zwarte tinten zijn solide en de andere kleuren hebben een natuurlijke aanblik. Vuiltjes zijn gelukkig niet aan de orde en ook andere onvolmaaktheden blijven binnen de perken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt eveneens prima, met een fraaie weergave van de filmmuziek en de goed geplaatste geluidseffecten. De dialogen komen helder en versaanbaar uit de middelste speaker. Ruis of andere storingen hebben we niet waargenomen. Op het gebied van extra features is deze DVD van Forger Me Not echter een erg mager beestje. Jammer!

Bekijk hier een video van de wereldpremière van de horrorfilm:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.