I Hate Valentine’s Day Blu-ray review

I Hate coverI Hate Valentine’s Day**

Regie: Nia Vardalos

Met: Nia Vardalos, John Corbett

Speelduur: 90′

De makers van de kaskraker My Big Fat Greek Wedding slagen helaas niet om opnieuw te scoren!

Het verhaal: Genevieve (Nia Vardalos) is dol op Valentijnsdag… omdat ze dan als bloemiste goede zaken doet. In de ware liefde of relaties gelooft ze niet. Haar regel: maximaal vijf dates met dezelfde man en dan naar de volgende. Wanneer ze Greg (John Corbett) ontmoet, die in dezelfde straat een restaurant opent, slaat de vonk meteen over…

i-hate-valentines-day

Ons verdict: I Hate Valentine’s Day is de langverwachte opvolger van de makers van My Big Fat Greek Wedding, het onverwachte kassasucces uit 2002 dat een Golden Globe wegkaapte en tal van andere prestigieuze prijzen won. Nia Vardalos is net als de sympathieke John Corbett van de partij, en slaagde ondanks het grandioos floppen van My Life In Ruins er zelfs in om nog meer creatieve controle te krijgen. Zo schreef ze niet alleen het scenario, maar is I Hate Valentine’s Day ook in één klap haar regiedebuut. De ambitie en de goede wil druipt er dan ook langs alle kanten af, maar helaas is deze romantische komedie opnieuw een product dat niet verder komt dan goede bedoelingen. Vardalos en Corbett zijn ontegensprekelijk een leuk en charismatisch filmkoppel, maar helaas werkt de humor zelden of nooit en weet I Hate Valentine’s Day nergens ook maar eventjes verrassend uit de hoek te komen. Close, but no sigar!

De Blu-ray: Het 1.85:1 HD-beeld is scherp, met een goed detail. Buiten hier en daar wat lichte filmgrain ziet het beeld van deze Blu-ray er goed uit, met een bevredigend contrast en schaduwdetail. De Engele Dolby Digital 5.1-track is een warm geluidspoor, met een degelijke dynamiek. De heldere dialogen klinken natuurlijk en verdrinken nergens in de rest van het geluid. Ruis of andere storingen in het geluid zijn zoals verwacht bij een dergelijke recente film helemaal niet aanwezig. Helaas geldt net hetzelfde voor bonusmateriaal!

Bekijk hier de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter