WAMD Avant Prémière review: The Lookout

The Lookout posterThe Lookout***

Regie: Scott Frank (scenario van Minority Report****)

Met: Joseph Gordon-Levitt, Jeff Daniels, Matthew Goode, Isla Fisher, Bruce McGill

Speelduur: 98′

Ga kijken vanaf 29 augustus als je houdt van goed geschreven en geacteerde misdaadfilms als Out Of Sight*****, The Ice Harvest*** en Memento*****

Het verhaal: Tijdens een wilde nacht geraakt Chris betrokken bij een verschrikkelijk ongeval. Door de crash verliest hij twee van zijn beste vrienden en zijn korte termijn geheugen. 4 jaar later probeert hij nog steeds zijn leven herop te bouwen met behulp van zijn blinde vriend Lewis. Voor hij het wel en goed beseft geraakt Chris echter betrokken bij een hondsbrutale bankoverval die zijn leven opnieuw voorgoed zal veranderen … .

Jeff Daniels en Joseph Gordon-Levitt in The Lookout

Ons verdict: Tussen al het blockbustergeweld is er in zomer ook gelukkig nog (een beetje) plaats voor kleinschaligere films. Eén van die kleine pareltjes die ik nu al van harte kan aanraden is The Lookout. Dat debuterend regisseur, Scott Frank, zijn sporen verdiende met de fantastisch scenario’s voor Out Of Sight*****, Get Shorty**** en Minority Report****, is van begin tot einde te merken aan dit geslaagde misdaaddrama. De geloofwaardige dialogen, gortdroge humor en goed opgebouwde spanningsboog toveren dit, in essentie, simpel verhaaltje om tot echte fijnproeverscinema.

Daarenboven beschikt The Lookout over een uitmuntende keur aan acteurs. Joseph Gordon-Levitt bewijst nog maar eens dat hij het predikaat tienerster al lang ontgroeid is. Hij zet een compleet geloofwaardig, getroubleerd personage dat zoals de meeste ‘echte’ mensen noch goed noch slecht is. Een straffe acteerprestatie die nu al een Oscar nominatie verdient. Ook de rest van de cast stuwt deze karaktergedreven film heerlijk voort.

The Lookout zal het wellicht niet schitterend doen aan de kassa’s, te ‘moeilijk’ voor multiplexgangers en te commercieel voor de arthouse-crowd. Ik roep alle filmliefhebbers met een open geest op om hem toch een kans te geven vanaf eind augustus.

Bekijk alvast de fijne trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter