The Proposal DVD review

The Proposal****

Regie: Anne Fletcher

Met: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Malin Akerman, Craig T. Nelson

Speelduur: 103′

Verrassend charmante komedie, die tevens een absolute comeback betekende voor Bullock!

Het verhaal: De bazige Margaret (Sandra Bullock) staat op het punt het land uitgezet te worden en haar topbaan, waar ze voor leeft, kwijt te raken. Dan kondigt ze aan dat ze verloofd is met haar nietsvermoedende, en door haar nogal misbruikte assistent Andrew (Ryan Reynolds). Nadat hij zelf een aantal eisen heeft gesteld, gaat het slecht bij elkaar passende stel naar Alaska. Ze hebben slechts vier dagen de tijd om zijn eigenzinnige familie en een nogal sceptische immigratie-inspecteur ervan te overtuigen dat hun poppenkast echt is…

Ons verdict: Met het einde van het jaar in zicht kan het afgelopen jaar gerust omschreven worden als het jaar van de filmische verrassingen. Neem nu Sandra Bullock, een extreem guitige actrice dat de afgelopen jaren het moest stellen met middelmatige hitjes als Crash, The Lake House en Premonition. Wie had ooit gedacht dat ze bijna tien jaar na haar laatste blockbuster hit, niet één, maar liefst twee superblockbusters zou scoren met achtereenvolgens The Proposal en The Blind Side? Niemand natuurlijk! Maar na het bekijken van de uitermate grappige en charmante The Proposal is het haar meer dan gegunt. Sandra Bullock ziet er overigens nog steeds geweldig uit en Ryan Reynolds is geweldig als haar complete tegenpool. De prima cast hebben stuk voor stuk zichtbaar plezier in hun respectievelijke rollen en dit straalt dan ook af op de kijker! De humor is nergens platvloers, flauw of onnozel, maar eerder herkenbaar en vaak uitermate guitig. The Proposal heeft een vlot tempo en de romantiek wordt gelukkig nergens te zeemzoeterig. The Proposal bracht wereldwijd 350 miljoen dollar in het laatje. Kortom, een tip voor de liefhebbers van humor en romantiek!

De DVD: Het anamorfisch uitgevoerde 2.35:1-beeld is scherp. Het contrast en het schaduwdetail zijn beiden prima en het zwartniveau is eveneens solide. De kleuren ogen erg warm en natuurlijk. In enkele scènes is er wat minimale filmgrain te zien. Beeldruis is niet aan de orde en digitale compressiefoutjes beperken zich ook tot een absoluut minimum. De gebruikte filmprint is tenslotte vrij van vuiltjes en andere storende beschadigingen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm, ruimtelijk en dynamisch, met goed verstaanbare dialogen, die mooi uit de centerspeaker komen. De subwoofer zorgt voor een diepgaand laag wanneer nodig en de achterste speakers worden hier en daar aangesproken voor geluidseffecten en filmmuziek. Ruis en/of andere oneffenheden in het geluid hebben we niet waargenomen. Erg veel extra’s bevat het schijfje helaas niet, maar wat aanwezig is zal de goedkeuring wegdragen van de fans. Naast weggeknipte scènes en een alternatief einde, bevat de DVD nog “Geintjes op de set” (lees bloopers dus) en een behoorlijk informatieve audiocommentaar, door regisseur Anne Fletcher en schrijver Peter Chiarelli.

Bekijk zeker nog eens de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.