Duplicity Blu-ray review

Duplicity coverDuplicity****

Regie: Tony Gilroy

Met: Clive Owen, Julia Roberts, Tom Wilkinson, Paul Giamatti

Speelduur:

Prima spionageprent, met enthousiaste vertolkingen van Clive Owen en Julia Roberts!

Het verhaal: Claire Stenwick (Julia Roberts) en Ray Koval (Clive Owen) zijn twee sexy ex-geheimagenten die zich tegenwoordig bezighouden met bedrijfsspionage. Samen zetten ze één van de grootste oplichtingszaken aller tijden op poten. Met een inzet die steeds hoger wordt, moeten de twee ervoor zorgen dat ze in dit ultieme kat en muisspelletje altijd een stapje voorblijven op de rest…

Film Review Duplicity

Ons verdict: Met zijn scenario’s voor The Bourne-trilogie en zijn al even gesmaakte regiedebuut Michael Clayton waren de verwachtingen best hoog gespannen voor de opvolger: Duplicity. Qua cast zat het alvast snor. Of wat dacht u van kleppers als Clive Owen, Julia Roberts, Tom Wilkinson en Paul Giamatti? Toch wist Duplicity de juiste snaren niet te raken en bleef het grote verwachte succes wat uit. Toch is het een fris geacteerde en goed geschreven spionageprent geworden, met een snuifje geslaagde humor à la Ocean’s Eleven. Clive Owen is perfect gecast als de gladde charmeur Ray Koval en het is een plezier om hem te zien kibbelen met een al even enthousiast acterende Julia Roberts. De film heeft een aantal geweldige bijrollen, met op kop Wilkinson en Giamatti die met zichtbaar plezier af en toe lekker over-the-top mogen gaan in de film. Het tempo zit er goed in en het scenario zit goed in elkaar. Kortom, deze Duplicity mag dan misschien geen kaskraker geworden zijn, toch is dit een zeer sympathieke spionageprent geworden. Aanbevolen!

De Blu-ray: Het 2.40:1 HD-beeld is scherp, met een goed contrast en al evengoed schaduwdetail. Diepte en detail zijn prima en de kleuren ogen helder, vol en vooral natuurlijk. De gebruikte filmprint oogt mooi proper, zonder noemenswaardige problemen of storende oneffenheden. De Engelstalige DTS-HD Master Audio 5.1-track klinkt al even degelijk, met een goede dynamiek en een nette spreiding. De heldere en steevast verstaanbare dialogen komen netjes uit de centerspeaker, terwijl de muziek, de lage tonen en de overige geluidseffecten op hun beurt eveneens mooi weergegeven worden. Ruis of andere storingen zijn gelukkig niet aan de orde. De extra features zijn jammer genoeg wel beperkt tot een verder behoorlijk boeiende audiocommentaar met regisseur annex schrijver Tony Gilroy en monteur/coproducent John Gilroy.

Klik hieronder voor de originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter