The Haunting In Connecticut DVD review

haunting coverThe Haunting In Connecticut***

Regie: Peter Cornwell

Met: Virginia Madsen, Kyle Gallner, Elias Koteas, Amanda Crew, Martin Donovan

Speelduur: 95′

Eén van de horrorhits van 2009 is helaas angstaanjagend clichérijk!

Het verhaal: Het gezin Campbell heeft het al een hele tijd niet makkelijk. Hoewel er genoeg liefde is, staat het gezin door de ziekte van één van de kinderen onder enorme druk. Matt Campbell (Kyle Gallner) heeft namelijk kanker en het gezin woont ver van het ziekenhuis waar de jongen behandeld wordt. Sara (Virginia Madsen) en Peter (Martin Donovan) nemen dan maar het besluit om te verhuizen naar een oud huis in Connecticut. Het pand, dat voordien een mortuarium was, is versleten, maar ligt zeer dicht bij het ziekenhuis. Sara is ervan overtuigd dat een likje verf wonderen kan doen, waarna het gezin met goede moed aan het nieuwe avontuur begint. Al snel begint Matt echter zeer vreemde en angstaanjagende dingen te zien. Terwijl de dokters het aan de kanker wijten, komt het gezinnetje langzaam maar zeker tot de ontdekking dat er veel meer aan de hand is in het huis in Connecticut…

the-haunting-of-connecticut

Ons verdict: The Haunting in Connecticut is losjes gebaseerd op ‘zogenaamd’ waargebeurde feiten. Deze vreemde gebeurtenissen in het huis van de familie Al en Carmen Snedeker in Southington in Connecticut lagen niet enkel aan de basis van een hele resem documentaires, maar het inspireerde auteur Ray Garton eveneens tot het schrijven van een boek. Nu is er dus de bioscoopfilm. Toch is het een beetje jammer dat men niet een regisseur met meer ervaring in de regisseursstoel heeft laten plaatsnemen. Peter Cornwell heeft duidelijk nog geen eigen stijl ontwikkeld en gebruikt alle banale trucjes die het genre rijk is om gevoelens van angst op te wekken. Hier en daar schrik je wel eens, maar dat is dan eerder de verdienste van de uitstekende acteurs en hun talent om meer te maken van de typische personages. Meestal heb je het allemaal al eens eerder gezien, waardoor The Haunting in Connecticut vaak overkomt als een zeer clichématige bedoening. De speciale effecten zijn dan weer wel dik in orde. Hoewel je niet echt angst of spanning voelt, bevat de film toch enkele originele spookverschijningen. Het niveau van The Haunting in Connecticut wordt, zoals eerder aangehaald, bijna volledig omhoog getild door de uitstekende interactie tussen Virginia Madsen en Kyle Gallner. Deze twee bijten zich vast in hun respectievelijke personages en geven hen genoeg emotionele kracht en menselijke diepgang mee om mee te leven met de tragische en mysterieuze gebeurtenissen. De cast wordt verder aangevuld met eersterangs karakteracteurs zoals Martin Donovan en Elias Koteas. Toch gaat ook deze laatstgenoemde soms een tikkeltje uit de bocht. The Haunting in Connecticut werd een verrassende hit in thuisland Amerika en er staan naar verluid niet één, maar liefst twee sequels in de steigers. Hopelijk worden deze beter dan de eerste!

De DVD: Het anamorfische 2.35:1-beeld is scherp, met een goed contrast en solide zwartniveau. De sombere kleuren hebben een natuurlijke aanblik en versterken de donkere sfeer van de prent. De gebruikte filmprint is zoals te verwachten volledig vrij van vuil en andere dramatische beschadigingen. Digitale compressiefouten vormen eveneens geen probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is een dynamische geluidstrack, met goed geplaatste geluidseffecten en heldere dialogen die mooi uit de centerspeaker komen. Ruis of andere oneffenheden zijn zoals verwacht niet aan de orde. Er is eveneens een iets voller klinkende DTS-track op de DVD te vinden, maar echt véél verschil is er uiteindelijk niet te merken. Qua extra’s kan deze uitgave overigens wel mee met de betere horrorreleases van de afgelopen jaren. Of wat dacht u van een audiocommentaar, weggeknipte scènes (met audiocommentaar), maar liefst vier boeiende documentaires (over zowel het maken van de film, alsook de waargebeurde feiten waarop de prent gebaseerd is), interviews met cast & crew, selected spots, B-roll en nog een verzameling bioscooptrailers. Deze uit twee schijfjes bestaande Unrated Special Edition huist tenslotte in een nette kartonnen sleeve.

Bekijk hier zeker eens de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter