Fireball Blu-ray review

fireball coverFireball**

Regie: Thanakorn Pongsuwan

Met: Preeti Barameeanat, Khanutra Chuchuaysuwan, Kumpanat Oungsoongnern, Phutharit Prombandal

Speelduur: 97′

Dit actiefilmpje van Thaise makelij is helaas geen slam dunk!

Het verhaal: Tai Tai (Preeti Barameeanat) komt na één jaar uit de gevangenis en vindt zijn tweelingbroer Tan terug in coma. Schuldig daaraan zijn de illegale “Fireball”-gevechten tegen het beruchte team van de genadeloze Tun. Om zijn broer te wreken geeft Tai Tai zich uit voor Tan en speelt in zijn plaats Fireball om tegen Tun aan te kunnen treden. Het komt tot een compromisloos gevecht dat niet stopt bij de dood van de tegenstander…

fireball pic

Ons verdict: De Thaise actieprent Fireball probeert à la Shaolin Soccer een bottenkrakende vechtsport te combineren met een balsport (in dit geval basketbal). Waar de eerder vermelde film in zijn opzet slaagde (mede dankzij de leuke komische inslag), blijft Fireball jammer genoeg wat ter plaatse trappelen. Er is behoorlijk wat actie en knokwerk aanwezig, met een clichématig verhaaltje als basis. “Toch niets mis mee?”, horen we de actieliefhebbers onder ons al zeggen, maar jammer genoeg is de kwaliteit van de choreografie ook niet altijd even geweldig. Daar komt dan nog bij dat het acteerniveau vaak op een erg laag pitje staat, met op kop een weinig geloofwaardige hoofdrolspeler. Kortom, Fireball is niet de spectaculaire slam dunk geworden waar de makers ongetwijfeld op gerekend hadden!

De Blu-ray: Het 1.78:1 HD-beeld is bevredigend scherp, met een prima definitie, diepte en contrast. De kleuren ogen natuurlijk, met solide zwartniveau. Edge-enhancement is geheel afwezig, maar er is helaas behoorlijk wat beeldruis en digitale compressie aanwezig. De Thaise DTS-HD 5.1-track klinkt verrassend beperkt, met teleurstellende weergave van dialogen en een iets te ingetogen dynamiek. Ruis, kraakjes of andere dramtische storingen vormen gelukkig geen probleem. Op het gebied van extra’s zijn er enkele beknopte items aanwezi. De aftrap wordt gegeven door de regisseur van dienst, een producent en een resem acteurs in een totaal tien minuten durend interview-segment. Verder een kijkje achter de schermen van ongeveer een dikke vijf minuten, een aantal verwijderde scènes (4 min.) en als laatste een clipje met wat ruwe outtakes (6 min.).

Bekijk hier een trailer van deze knokprent:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter