Santa Buddies DVD review

Santa Buddies***

Regie: Robert Vince

Met: Christopher Lloyd, Danny Woodburn, George Wendt

Speelduur: 85′

De negende (!) film in de ‘Air Bud’-reeks is naïef, doch verrassend leuk entertainment for the kids!

Het verhaal: Wanneer Puppy Paws, de speelse zoon van Santa Paws, de ware betekenis van de feestdagen vergeet, is het aan de Buddies om hem er aan te herinneren dat het met Kerstmis niet draait om wat je krijgt, maar om wat je geeft…

Ons verdict: Santa Buddies is ondertussen de achtste sequel op Air Bud en voorlopig lijkt daar nog geen einde aan te komen. Net als het voorgaande Space Buddies, is deze Santa Buddies is een technisch goed gemaakte kinderprent. Het scenario is nog het best te omschrijven als een doordrukje van diverse Kerstklassiekers als A Christmas Carol, Elf en The Santa Clause, maar dan met schattige puppies (én Christopher Lloyd)! Origineel is het nergens en het acteerwerk ligt er vaak vingerdik op, maar toch zullen de niet zo veeleisende kids er zeker en vast het nodige plezier aan beleven. Zelfs ondertekende geraakte helemaal in the spirit of Christmas door het melige, doch hoopvolle einde! Kortom, toch op naar Air Bud X dan maar!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld is scherp, met een fraai contrast en schaduwdetail. De kleuren ogen erg kleurrijk, met een solide zwartniveau. Verder blijft de transfer gespaard van storende onvolmaaktheden. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met de nadruk op de voorste speakers. De dialogen klinken helder en zijn goed geplaatst, terwijl de subwoofer eveneens af en toe zijn duit in het zakje doet. Ruis en/of storingen zijn niet aan de orde. Het bonusmateriaal bestaat (naast een knappe sleeve) uit een resem Sing Along Songs en een exclusieve videoclip van “Santa Clause is Coming to Town”. Niet erg veel dus, maar beter als niets!

Bekijk hier een trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter