Caprica DVD review

Caprica***

Regie: Jeffrey Reiner

Met: Eric Stoltz, Esai Morales, Alessandra Torresani, Paula Malcomson

Speelduur: 90′

De pilootfilm van de ‘Battlestar Galactica’-prequelserie raakt nog niet alle juiste snaren, maar bevat zeker potentieel!

Het verhaal: De planeet Caprica staat op de rand van een onthutsende doorbraak. De spectaculaire vooruitgang die geboekt wordt op het vlak van de biologische en technologische wetenschappen, blijft niet zonder gevolgen. In het oog van de storm staan twee families, rivaliserende clans die aangevoerd worden door twee machtige patriarchen: Joseph Adama (Esai Morales) en Daniel Graystone (Eric Stoltz). Wanneer een terroristische aanslag hun lot definitief met elkaar verbindt, blijven tegenstrijdige gevoelens hen parten spelen. Terwijl de ultieme strijd om de mensheid dreigend naderbij komt, loopt Caprica zich vast in een kluwen van dubieuze ethische principes, bedrijfsintriges en tomeloze persoonlijke ambities…

Ons verdict: Na het eindigen van Battlestar Galactica, welke terecht gezien wordt als één van de – zoniet dé – beste sciencefictionreeksen aller tijden, vielen vele fans in een zwart gat. Er was namelijk nog zoveel te vertellen over de wereld van Adama, de Cylons en natuurlijk de rijke mythologie rond Caprica en Tauron. De diverse televisiefilms zoals The Plan voelde dan weer aan als overhaaste producties, met niet dezelfde sterke ruggengraat als de vier seizoenen van Battlestar Galactica. Gelukkig hadden de makers nog genoeg hersenspinsels om iets degelijks af te leveren en zodoende kwamen makers Ronald D. Moore en David Eick aanzetten met zowaar een hele nieuwe serie! Caprica zal ons het verhaal vertellen dat vooraf ging aan de aanval van de Cylons op de koloniën. Onze nieuwsgierigheid was in elk geval geprikkeld, maar de pilootfilm – toch hetgene dat de reeks moet verkopen – liet ons niet helemaal warm lopen. Caprica is namelijk geen volbloed-sciencefictionepos à la Battlestar Galactica, maar eerder een statisch drama met hier en daar invloeden uit het genre. Maar het moet gezegd dat de makers een sterke cast hebben samengesteld, met op kop de ijzersterk acterende tandem Eric Stoltz en Esai Morales. Let ook zeker op de verbluffend mooie Alessandra Torresani, die al snel bewijst dat ze meer is dan een mooi snoetje. In deze pilootfilm had iets meer vaart mogen zitten en sommige scènes zijn een beetje te lang uitgetrokken, maar het einde smaakt zeker naar meer. Laten we hopen dat de makers tegen dan een beetje dezelfde schwüng erin krijgen als bij Battlestar Galactica. Het potentieel is zeker en vast aanwezig, dus we zijn benieuwd!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld heeft een scherpe aanblik, met een fraai contrast en een solide zwartniveai. Verder heeft het beeld een prima diepte en passen de sombere, ijzige kleuren bij de sfeer van de pilootfilm. Vuiltjes, teveel aan filmgrain en/of andere oneffenheden vormen gelukkig geen enkel probleem. Ook het geluid is van een erg puike kwaliteit, met een behoorlijk dynamische Engelstalige Dolby Digital 5.1-track, met een goede weergave van muziek en geluidseffecten. De dialogen komen op hun beurt netjes uit de centerspeaker en zijn over de hele lijn meer dan goed te verstaan. Ruis of kraakjes zijn niet aan de orde. Naast een erg boeiende en enthousiaste audiocommentaar door regisseur Jeffrey Reiner, producent David Eick en producent/scenarist/opperhoofd Ronald D. Moore, bevat de DVD nog zeven minuten aan weggeknipte scènes en vier korte, doch leuke videoblogs over het maken van de pilootfilm. Leuk voor de sciencefictionfans!

Bekijk hier alvast een preview:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter