Allereerste beelden van nieuwe Indiana Jones

Indiana JonesZowat elke dag duikt er, via honderden filmblogs, wel een nieuwtje op over Indiana Jones 4. Vaak gaat het om nietszeggende details en overroepen setfoto’s die stelselmatig worden vrijgegeven door de makers en spectaculair worden aangekondigd op indianajones.com. Vandaag kwamen ze op de proppen met de allereerste video footage van Harrison Ford in volledige Indiana Jones-outfit.

Het filmpje duurt amper 30 seconden. Je krijgt wat close-ups van Indy’s leren jack, z’n hoed en zweep, en je ziet Harrison Ford grappend op de set met Steven Spielberg en George Lucas. Veel stelt het allemaal niet voor maar het is genoeg om de fans watertandend te laten uitkijken naar nieuwe info over Indiana Jones 4.

Dit bewijst wel dat zelfs de oervaders van de moderne blockbuster, Spielberg en Lucas, de macht van viral marketing en social media op toekomstige box office-cijfers niet meer kunnen of willen negeren. Indiana Jones 4 is een perfect voorbeeld van een film waarvan de hype meer dan een jaar voor z’n release online wordt opgebouwd. Onlangs toverde een gelijkaardige internet strategie Transformers, ook een Spielberg-productie, om tot de kaskraker van de zomer. Als ze binnen enkele maanden even straffe trailers kunnen uitbrengen dan voornoemde metal mayhem, kan Indiana Jones 4 nu reeds bestempeld worden als the movie to beat at the box office in 2008. Of deze voorspelling bewaarheid wordt, weten we volgend jaar vanaf 21 mei.

Het eerste exclusieve Indiana Jones-filmpje vindt je hier. Om echt in de stemming te komen voor het vierde avontuur van the man with the hat, raad ik eerder de DVD‘s aan van de originele trilogie uit de jaren ’80. Koop de onmisbare boxset, boordevol geweldige extra’s, hier tegen een onklopbaar scherpe prijs.

Iets minder essentiëel, maar daarom niet minder hilarisch is onderstaand amateurfilmpje gemaakt door een sceptische Indy-fan waarin een imitator van de legendarische filmheld het opneemt tegen een bende nazi’s die zijn bejaardentehuis terroriseren.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.