Sorority Row Blu-ray review

Sorority Row**

Regie: Stewart Hendler

Met: Briana Evigan, Leah Pipes, Rumer Willis, Jamie Chung

Speelduur: 101 minuten

Deze remake van The House on Sorority Row (1983) is een schaamteloze rip-off van I Know What You Did Last Summer!

Het verhaal: Wanneer vijf meisjes van een studentenvereniging per ongeluk de moord van één van hun zusters veroorzaken door een foutgelopen grap, gaan ze akkoord om de kwestie voor hunzelf te houden en er nooit meer over te spreken, zodat ze verder kunnen met hun leven. Dit lijkt makkelijker dan gedaan, wanneer na het afstuderen een mysterieuze moordenaar achter de vijf en iedereen die hun geheim kent aangaat…

Ons verdict: Elke horrorfilm die ook maar een beetje succes heeft gehad tijdens de jaren zeventig en tachtig wordt tegenwoordig door de remake-molen gedraaid. Dat het origineel weinig tot geen echte impact heeft gehad op het genre is vaak een plus, want zo kan het alleen maar verbeterd worden nietwaar? Wel we nemen aan dat dit zeker het idee is wanneer men start aan deze projecten, maar deze Sorority Row bewijst weer maar eens een keer dat men liever saaie, lauwe kost aflevert in plaats van vernieuwende cinema. En we zijn er ons van bewust dat het hier om een recensie voor een remake gaat! Kijk maar eens naar de remakes van The Hills Have Eyes, Dawn of the Dead en The Last House on the Left? Dit zijn stuk voor stuk updates die vernieuwende en moderne horrorcinema plaatsen in opzet die ooit al eens verteld is geweest. Sorority Row is helaas niet meer dan een clichérijke kopij van I Know What You Did Last Summer, maar dan zonder de prima cast, zonder de spanning en zonder de prima soundtrack. Niet verwonderlijk ging er geen hond kijken naar deze onnodige remake!

De Blu-ray: Het HD-beeld is haarscherp, met een goed contrast en prima detail. Het zwartniveau is zoals verwacht erg solide en de heldere kleuren ogen natuurlijk. De gebruikte filmprint is proper, zonder noemenswaardige schade. De Engelse soundtrack klinkt prima, met een voldoende dynamiek, warmte en spreiding. De dialogen klinken zuiver en komen netjes uit de centerspeaker. Ruis en andere oneffenheden zijn niet aanwezig. De Blu-ray bevat uiteraard ook nog een resem extra features, zoals onder andere bioscooptrailers, “Stories from the set”, bloopers en een verzameling deleted scenes. Eerder een huurtip wat ons betreft. En dan nog! Maar aan de technische specificaties is niets mis.

Om de bioscooptrailer te bekijken kan u hier terrecht:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.