The Last Exorcism review

The Last Exorcism****

Regie: Daniel Stamm

Met Patrick Fabian, Ashley Bell, Louis Herthum, Iris Bahr,…

Speeltijd: 87′

Ga kijken als je hield van Paranormal Activity en The Blair Witch Project.

Het verhaal: Cotton Marcus is een populaire Amerikaanse priester die vanaf zijn geboorte is opgevoed met de Bijbel, Jezus en kwaadaardige geesten. Na een dodelijk voorval tijdens een duiveluitdrijving beslist hij om een documentaire te maken om aan te tonen dat exorcisme alleen maar bedriegerij is. Hij beslist om op een aanvraag in te gaan van Louis Sweetzer, een vader die gelooft dat zijn dochter bezeten is door de duivel.

Ons verdict: The Last Exorism is één van de betere films als het gaat over horror vanuit subjectief cameraperspectief (de techniek waarbij de camera de ogen van de persoon wordt). Het bevat een leuk concept, nl. exorcisme blootleggen voor wat het echt is en voegt in het verhaal de nodige realiteit en credibiliteit toe. Door hetzelfde cameraperspectief aan te nemen als The Blair Witch Project, Paranormal Activity en Cloverfield voel je jezelf meteen meegesleept in het verhaal met de nodige suspense als gevolg. Aan de ruwe enscenering en simpele gore bloedvlekken zie je dat Eli Roth duidelijk zijn voetdruk heeft kunnen plaatsen op de film van nieuwkomer Daniel Stamm. Hoofdacteur Patrick Fabian legt een voortreffelijke prestatie neer als bedriegelijke priester en entertainer, terwijl Ashley Bell, Louis Herthum en Caleb Landry Jones de ideale stereotype Amerikaanse boerenfamilie imiteren.

Kortom, wil je een horrorfilm in documentaire-vorm die bovendien nog iets laat tonen? Bekijk dan The Last Exorcism in het midden van de nacht op een donkere plaats en je zal zeker gillen! Bekijk onderaan de trailer van The Last Exorcism:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.