Valentine’s Day Blu-ray review

Valentine’s Day***

Regie: Garry Marshall

Met: Julia Roberts, Bradley Cooper, Ashton Kutcher, Jessica Alba, Jennifer Garner, Patrick Dempsey, Shirley Maclaine, Héctor Elizondo, Anne Hathaway, Topher Grace, Jessica Biel, Emma Roberts, Taylor Swift, Taylor lautner

Speelduur: 125′

Een topcast maakt van Valentine’s Day een beetje The Expendables onder de romantische komedies. Nu uit op Blu-ray!

Het verhaal: Valentine’s Day toont ons een kijkje in het leven van de liefde, waarin verhalen kriskras door elkaar lopen, botsen en weer net zo hard terugkomen. Er wordt een aanzoek gedaan. Bloemen worden niet bezorgd. Eindelijk komt de aap uit de mouw. En niet hij, maar zij wordt ineens spontaan verrast. Ruzies, zoenen, de verkeerde wendingen, de juiste beslissingen en nog veel meer… Liefde kan zo mooi zijn!

Ons verdict: Met de kaskraker Valentine’s Day keert Garry Marshall, u weet wel de regisseur van onder andere Pretty Woman en Runaway Bride, terug naar ‘zijn’ genre, namelijk de mierzoete, doch heerlijk romantische komedie. Niet geheel toevallig is ook Julia Roberts weer van de partij, maar dit keer moet ze echter het scherm delen met een wel erg indrukwekkende cast vol grote namen (à la The Expendables, maar dan zonder explosies uiteraard). Helaas werkt dit een beetje averechts en komt het eerder over als een gimmick, in plaats van een goed doordachte film. Het clichématige scenario vertaalde zich in een glossy reclamespot voor de feestdag der verliefden en het geheel hangt een beetje aan elkaar van de plotholes. Gelukkig vermaakt iedereen op de affiche zich kostelijk en dit schijnt over naar de kijker. Dus mits niet teveel verwachtingen is deze Valentine’s Day een leuk tijdverdrijf. Niets meer en niets minder! Nadat de prent wereldwijd 217 miljoen dollar in het laatje bracht, bestelde men bij Warner Bros al snel een opvolger met de titel New Year’s Eve, opnieuw in een regie van Garry Marshall. We zijn alvast nieuwsgierig!

De Blu-ray: Het 1.85:1 HD-beeld is over het algemeen mooi scherp, met een prima detail- en diepteniveau. De kleuren ogen op hun beurt warm en natuurlijk, met solide zwarte tinten. Het beeld is gelukkig verder vrij van storende vuiltjes en beschadigingen, terwijl ook digitale compressie geen enkel probleem vormt. De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track klinkt prima. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en zijn over de hele lijn prima te verstaan. De track is vooral op de voorste kanalen gericht, met hier en daar wat dynamische ondersteuning bij de aanwezige filmmuziek en andere geluidseffecten. Ruis en andere storingen in het geluid zijn geheel afwezig. Naast een leuke videoclip en een boeiende audiocommentaar, ingesproken door regisseur Garry Marshall, bevat de Blu-ray nog bonusmateriaal zoals onder meer de featurette “The Garry Factor”. Voer voor de romantische zielen onder ons, en het toeval wil dat deze titel onderdeel maakt van het net op de markt gebrachte Valentijns-assortiment van onze vrienden bij Warner bros.

Bekijk hier de originele bioscooptrailer:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “Valentine’s Day Blu-ray review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter