Hollywoodacteur Michael Madsen in Amsterdam Heavy.

Een tijdje geleden was u al getuige van onze exclusieve sneak peak van Amsterdam Heavy, een internationele actiefilm van Nederlands /Amerikaanse makelij. De affiche van deze explosieve knaller wordt gevult met een allegaartje van internationale acteurs, bloedmooie fotomodellen en ass-kickende vechtkunstenaars. Je kan het dan ook slechter treffen dan met Alison Carroll (Doghouse, The Kid), Jeroen Post (TMF VJ, Goede Tijden, Slechte Tijden), Fajah Lourens (Goede Tijden, Slechte Tijden, Costa!), Dorien Rose (Moordwijven, Gooische Vrouwen), Rik Sinkeldam, Vincent van Ommen (Life is an Art, Verloren Jaren), Belgische topatlete Chloé Henry, MMA-kampioene Marloes Coenen, K-1-zwaargewicht Gokhan Saki, viervoudig K-1 wereldkamioen Semmy Schilt (Transporter 3) en huidig wereldkampioen K-1 Grand Prix Alistair Overeem. Onze eigenste Johan De Paepe, voornamelijk bekend uit Familie en Spoed, speelt eveneens een opmerkelijke bijrol. Nu blijkt dat u Michael Madsen, wereldberoemd van Reservoir Dogs, eveneens aan dat lijstje mag toevoegen!

Het gonste nu al een tijdje van de geruchten dat er ook een bekende Hollywoodster zou gecast zijn voor Amsterdam Heavy en de kogel is eindelijk door de kerk! De producenten en regisseur Michael Wright (Mad Cow) slaagden er namelijk in om niemand minder dan Mr. Blonde himself, ofte Michael Madsen, te strikken voor een rol in Amsterdam Heavy. De bekende Amerikaanse karakteracteur verwierf uiteraard het meeste faam met sleutelrollen in Quentin Tarantino’s Reservoir Dogs en de twee populaire volumes van Kill Bill, maar hij schitterde ook nog in Donnie Brasco, met Johnny Depp en Al Pacino, en Sin City van Robert Rodriguez. Verder zal u hem ook wel (her)kennen uit grote producties als Die Another Day, The Getaway, de Species-franchise, de eerste twee delen van de succesvolle Free Willy-trilogie, Mulholland Falls, Wyatt Earp, Beyond the Law, Thelma & Louise, The Doors en de klassieker The Natural van Barry Levinson.

Amsterdam Heavy lijkt meer en meer de vorm te krijgen van een must-see B-actieprent, gemaakt voor de liefhebbers van rauwe actie, het betere knokwerk en veel geweld. De film gaat in mei van dit jaar in absolute wereldpremière op het 64ste Festival van Cannes en zal nadien hopelijk ook bij ons de bioscoop halen.

Voor meer informatie omtrent Amsterdam Heavy: www.amsterdamheavy.com.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter