Ip Man / Ip Man 2 Blu-Ray review

Ip Man / Ip Man 2 (beiden) ****

Regie: Wilson Yip

Met: Donnie Yen, Sammo Hung

Speelduur: 105′ (beiden)

Haal deze superieure martial arts films nu in huis op Blu-Ray, DVD (of via Video-On-Demand) als je houdt van Aziatische knokfilms, met net dat tikje meer.

Het verhaal: Ip Man vertelt het levensverhaal van de martial arts grootmeester die de eerste Wing Chun Kung Fu school opende, en zo deze krijgskunst wereldberoemd maakte (Bruce Lee was één van zijn studenten. In deel 1 zie je hoe hij het opneemt tegen de Japanse bezetters tijdens WOII. In deel 2 krijgt hij het zwaar te verduren met de andere Kung Fu scholen in Hong Kong, en de corrupte Britten die de stad in handen hebben.

Ons verdict: Als Donnie Yen tot voor kort zowat het best bewaarde geheim uit de Chinese actiecinema was, komt daar met het internationale succes van de Ip Man-films zeker verandering in. Toegegeven, zoals elke dure Chinese productie (de production value spat werkelijk van het scherm) moet je doorheen de overheidspropaganda kijken, maar dit zijn superieure knokfilms die evenveel waarde hechten aan een geloofwaardig achtergrond verhaal, als aan de veelvuldige gevechtscènes. En het is net bij deze martial arts taferelen dat Donnie Yen excelleert. Dit is waarlijk de meest imposante Kung Fu held sinds Bruce Lee in Enter The Dragon. Zelfs Jackie Chan en Jet Li kwamen nooit in de buurt. Gezien de spektakelwaarde van beide films is het onvoorstelbaar dat geen van beide Ip Man films een kans kreeg op het witte doek, maar dit kan je nu goedmaken door beide schijfjes in huis te halen. Absoluut verplichte kost voor liefhebbers van het genre!

Bekijk alvast de trailers van Ip Man, Ip Man 2 en de prequel Ip Man 3 (zonder (!) Donnie Yen) die deze zomer verschijnt.


Eén reactie op “Ip Man / Ip Man 2 Blu-Ray review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter