Twee Pablo Escobar biopics in de maak

Joe CarnahanPablo EscobarAntoine Fuqua

In Hollywood heeft men wel vaker de onhebbelijke gewoonte om gelijktijdig films te produceren over hetzelfde onderwerp. Denk maar aan Armageddon*** en Deep Impact** of recenter aan Capote*** en Infamous**. Deze keer zijn er tegelijkertijd twee biopics in de maak over Pablo Escobar. De notoire drugsbaron had samen met zijn Medillinkartel zowat de gehele cocaïnehandel in handen gedurende de jaren ’80. De op stapel staande Escobar-projecten zien er allebei uiterst veelbelovend uit. Zo werkt Joe Carnahan al een tijdje aan Killing Pablo met Christian Bale en Javier Bardem als protagonisten. Vandaag werkt bekend gemaakt dat ook Antoine Fuqua bezig is met een verfilming van het levenverhaal van Escobar gebaseerd op een boek geschreven door de broer van de drugbaron. Oliver Stone, die ooit nog het script van Scarface***** neerpende, is executive producer van de film. Met een beetje geluk kunnen we binnenkort dus eindelijk gaan kijken naar een waardige opvolger van de gangsterklassieker. Beide biopics komen ten vroegste in 2009 in de zalen.

4 thoughts on “Twee Pablo Escobar biopics in de maak”

  1. Op papier lijken het zeker twee sterke films al kijk ik het meeste uit naar Carnahan’s versie omdat die Christian Bale en Javier Bardem in de gelederen heeft terwijl Antoine Fuqua het de laatste tijd flink laat afweten.

  2. Shooter was toch lang niet slecht voor een rechtoe-rechtaan actiefilm!?! Ik hoop alvast dat hij voor de Escobar -film het niveau van Training Day nog eens weet te evenaren.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.