Internationaal Filmfestival van Vlaanderen – Gent: The Lowdown

Niet dat we bij MoviePulp echt van wakker liggen maar alle kranten en magazines hebben het erover dus we zullen de kudde maar een keer volgen. Het Gentse Filmfestival (8 tot 20 oktober) is dezer dagen in full swing. Om wegwijs te geraken uit de 15.518 (veelal cinefiele) filmminuten geven we de volgende persoonlijke selectie aan onze lezers. Hopelijk volgt de, door Kathleen Turner voorgezeten jury, onze leidraad. Maar ik zou er niet op hopen.


Broken Trail: een met Emmy’s overladen (tv-)western van de hand van Walter Hill met Robert Duvall en Thomas Haden Church in de hoofdrollen.

Sicko: Michael Moore’s nieuwe shockumentary die op pijnlijke wijze de gebreken in de Amerikaanse gezondheidszorg blootlegt (vanaf deze week ook in de reguliere bioscopen).

Eastern Promises: David Cronenberg’s spijkerharde misdaaddrama over de handel in seksslavinnen, met een naar verluidt uitmuntende Viggo Mortensen in de hoofdrol. Ik heb nog altijd spijt dat ik deze links liet links tijdens mijn recente bezoek aan New York.

Gone Baby Gone: Het regiedebuut van hasbeen Ben Affleck schijnt geweldig goed te zijn. Met een script van Dennis Lehane (The Wire*****) en klasbakken als Ed Harris en Morgan Freeman in de cast kan er natuurlijk niet veel mis gaan.

This is England: Een schokkend jongerendrama van Shane Meadows dat onlangs door Total Film werd omschreven als de beste Britse film in jaren.

We Own The Night: Een veelbelovende misdaadthriller van de hand van James Gray (The Yards****) met Mark Wahlber, Joaquin Phoenix, Robert Duvall en de verrukkelijke Eva Mendes in de indrukwekkende cast.

Ik ga wellicht niet in Gent geraken wegens een gebrek aan tijd (en zin om Antwerpen te verlaten :-) dus laat me vooral weten wat u van de bovenstaande (of andere) films vond.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter