The Dilemma Blu-ray review

The Dilemma***

Regie: Ron Howard

Met: Vince Vaughn, Kevin James, Winona Rider, Jennifer Connelly, Queen Latifah

Speelduur: 110′

Een ietwat teleurstellende komedie op Blu-ray van Universal!

Het verhaal: Wanneer Ronny (Vince Vaughn) ziet dat de vrouw van zijn beste vriend Nick (Kevin James) een andere man kust, start hij op eigen houtje een onderzoek om de ware toedracht bloot te leggen. Terwijl zijn chaotische speurwerk ontaardt in een aaneenschakeling van komische situaties, ontdekt Ronny dat ook Nick niet helemaal zuiver op de graat is…

Ons verdict: De release van The Dilemma ging ondanks het talent voor en achter de camera nogal geruisloos voorbij. De film stelde teleur aan de kassa’s en nu we de film inhoudelijk ondergaan hebben moeten we stellen dat dit geheel terecht is. Opgepast het is zeker geen draak van een film, maar van een prent van regisseur Ron Howard – die eerder toch al bewees een komisch inzicht te hebben met klassiekers als onder andere Splash – hadden we toch een tikkeltje meer verwacht. The Dilemma is doorzeeft met clichés en doorzichtige situaties. Bovendien hebben de personages de diepgang van een badkamertegel. Komische koppen Vince Vaughn en Kevin James spelen op automatiche piloot en buiten enkele losstaande gniffelsessies valt er weinig te lachen met The Dilemma. Helaas bieden de vrouwelijke bijrollen van klassebakken zoals Jennifer Connelly, Winona Ryder en Queen Latifah geen directe meerwaarde. Een huurtip voor op een regenachtige avond, maar helaas pindakaas niet meer dan dat!

De Blu-ray: Het 2.35:1 HD-beeld stelt gelukkig dan weer niet teleur met scherpe beelden en fraaie kleuren. De Engelse DTS-HD MA 5.1-track heeft een vol geluid, met een knappe weergave van de filmmuziek. De heldere dialogen verzuipen nergens in de rest van het audiogeweld. Terwijl ruis geheel afwezig blijft! Het bonusmateriaal is zoals te verwachten eveneens een beetje karig. En de Benelux-kijkers moeten het stellen met een veertiental weggeknipte scènes, die voorgesteld worden door regisseur Ron Howard.

De originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.