Johnny English Blu-ray review

Johnny English***

Regie: Peter Howitt

Met: Rowan Atkinson, Natalie Imbruglia, Ben Miller, John Malkovich

Speelduur: 89′

Middelmatige komedie die net op tijd voor de sequel op de markt gedropt wordt in HD-formaat!

Het verhaal: Hij kent vrees noch gevaar, hij weet niets. We hebben het uiteraard over Johnny English (Rowan Atkinson), de laatste echte Britse spion en Engeland’s hoop in bange dagen. Met de hulp van zijn partner Bough (Ben Miller) moet hij de mysterieuze diefstal van de Britse kroonjuwelen onderzoeken. De hoofdverdachten zijn Pascal Sauvage (John Malkovich), een geheimzinnige Franse ondernemer, en de aantrekkelijke Lorna Campbell (Natalie Imbruglia). Johnny moet achter de waarheid zien te komen met behoud van de nationale trots en natuurlijk zijn Aston Martin…

Ons verdict: Johnny English is dat andere bekende typetje van komiek Rowan Atkinson. Hoewel niet zo zwijgzaam als de iconische Mr. Bean, komt het vaak allemaal op hetzelfde neer. Veel gekke toeren en herhaaldelijke domme fratsen. In de film Johnny English wordt het dan ook weer maar eens duidelijk dat iets wat werkt in kleine promospots of korte sketches, niet altijd even goed zal werken in het lange speelfilmformaat. De grappen raken weliswaar soms doel, maar worden nadien teveel herhaald en het is allemaal nogal verderlicht. Rowan Atkinson geniet dan weer duidelijk van zijn spel en dit vertaald zich weer over naar de kijker. Dus voor de niet te veeleisende kijker valt er soms nog wel wat af te lachen met Johnny English. Niet geheel verrassend werd de film destijds een vette wereldwijde kaskraker. De 40 miljoen dollar kostende komedie bracht in totaal bijna 161 miljoen dollar op. Nu een dikke acht jaar later krijgen we Johnny English Reborn voorgeschoteld, maar of daar nu iemand zat op te wachten is nog maar de vraag. De eerste film is een leuke huurtip voor in de komende donkere winteravonden, maar niet meer dan dat.

De Blu-ray: Het 1.85;1 HD-beeld is scherp, met mooie volle kleuren. Echt subliem oogt het echter nooit en is het beeld soms wat aan de vlakke kant. Aliasing, edge-enhancement en andere storende factoren zijn gelukkig beperkt tot het absolute minimum. De Engelstalige DTS-HD MA 5.1-track klinkt op zijn beurt prima, met een goede weergave van de filmmuziek en de dialogen zijn over de hele lijn goed te verstaan. Ruis of andere geluidsstoringen zijn niet aan de orde. Qua bonusmateriaal moeten we het stellen met een 25 minuten durende ‘making of’-documentaire en bijna 10 minuten aan weggeknipte scènes. Geeuw!

Hieronder zowel de originele trailer van Johnny English, als de sequel:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.