Contraband review

Contraband ****

Regie: Baltasar Kormákur

Met Mark Wahlberg, Kate Beckinsale, Ben Foster, Giovanni Ribisi, David O’Hara, Lukas Haas, Caleb Landry Jones,…

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van Confidence en Inside Man.

Het verhaal: Chris Farraday is een beruchte gangster die vanwege zijn gezin het goede pad heeft gekozen. Op een dag wordt het neefje van zijn vrouw Kate zwaar toegetakeld na een cocaïnesmokkel die verkeerd liep. Chris gebruikt zijn reputatie om de situatie op te lossen, maar tevergeefs. Chris en zijn vrouw worden bedreigd door de drugsbaron en moeten opdraaien voor de fout die hun neefje Andy heeft gemaakt. Er zit niks anders op voor Chris om zijn allerlaatste score neer te leggen.

Ons verdict: Contraband lijkt niet zo’n sterke start te hebben gehad in de Belgische cinemazalen. De IJslandse regisseur Baltasar Kormákur heeft de actie in de film niet zo nauw uitgewerkt waardoor de film de grote toevlucht van de grote massa niet lijkt te ontvangen. Tevergeefs, zeggen we bij MoviePulp, want Contraband is een topper van formaat. Contraband scoort volledig met zijn doordacht verhaal en plot. De suspense wordt net hooggehouden door het ontnemen van de actie en de krachtige sfeer in de film. Vaste waarden zoals Mark Wahlberg, Giovanni Ribisi en Kate Beckinsale ontgoochelen niet en brengen een entertainende prestatie naar het witte doek.

Kortom, liefhebbers van complexe gangsterthrillers zoals Ocean’s Eleven, Inside Man en Confidence zullen in Contraband een leuke terugkeer van het genre uit begin 2000 terugvinden. Bekijk onderaan de clips Work Out, Too Emotional en Fix This van Contraband:

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter