The Scorpion King 3: Battle for Redemption Blu-ray review

The Scorpion King 3: Battle for Redemption*1/2

Regie: Roel Reiné

Met: Ron Perlman, Billy Zane, Victor Webster, Temuera Morrison, Krystal Vee, Dave Bautista

Speelduur: 105′

Het gaat van kwaad naar erger met The Scorpion King franchise…

Het verhaal: Er is een einde gekomen aan het machtige rijk van Mathayus (Victor Webster) en zijn koningin is bezweken aan de pest. Als hij zijn voormalige macht en glorie terug wil, moet hij als huurmoordenaar een koninkrijk beschermen tegen een boosaardige tiran (Billy Zane) en zijn leger van spookkrijgers…

Ons verdict: De eerste The Scorpion King kwam ondanks het fatsoenlijke budget vaak over als een iets beter gepolijste afleveringen van Xena: Warrior Princess, maar door The Rock (ofte Dwayne Johnson), een resem degelijke acteurs en het feit dat de regisseur aan het roer het allemaal niet te serieus nam was het tussen ons gezegd en gezwegen best nog aangenaam B-vertier. De eerste sequel – waar Johnson werd ingeruild voor een zekere Michael Copon – had dan nog Randy Couture, maar was verder een nog goedkoper ogend doorslagje zonder iets van de authentieke B-charme van het origineel. Blijkbaar was deze direct-to-dvd titel succesvol genoeg dat Nederlander Roel Reiné – welke een carrière in de States heeft gepuurd uit het regisseren van onnozele C-sequels à la Death Race 2 en 3, The Marine 2 en zowaar een tweede 12 Rounds – een derde aflevering mocht inblikken. Met een budget van 5 miljoen dollar kon hij een resem worstelaars en MMA-fighters inhuren zoals Dave Bautista en Kevin ‘Kimbo Slice’ Ferguson, maar ook echte acteurs zoals Billy Zane en Ron Perlman. Het titelpersonage wordt wederom door een andere acteur gespeeld, dit keer zijnde Victor Webster. Helaas is de optelsom van dit alles een zoveelste direct-to-dvd miskleun die slordig in elkaar gestoken is, met pover acteerwerk en gammele production values. Webster heeft evenveel charisma als een pot confituur en ook de anderen (zelfs de bekendere acteurs) staan records te breken in overacting. De Thaise euhm ‘actrice’ Krystal Vee kan niet veel meer dan wat staan mooi te wezen, en zelfs in dat departement deed ze ons met weemoed terugdenken aan de dagen van Kelly Hu in de eerste film. Zelfs de hardcore-fanaten van flut actievehikels kunnen hun hartje niet echt ophalen, want de aanwezige actie wordt vaak om zeep geholpen door zwakke regie en dito montage. Kortom, steek nog een keertje het origineel in en laten we hopen dat het afgelopen is met deze franchise.

De Blu-ray: Het 1080p 1.78:1-beeld ziet er goed uit qua scherpte, met wervelende kleuren en een goed detail en diepte. Vuil en beschadigingen zijn niet aan de orde en we hebben ook geen digitale compressiefouten kunnen detecteren. De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track is een voldoende dynamisch geluidspoor met veel richting en de nodige punch waar nodig. De dialogen zijn helder en klinken over de hele lijn natuurlijk, terwijl ruis of storingen niet aanwezig zijn. Er zijn best wat extra’s aanwezig. Zo spreekt regisseur Roel Reiné een audiocommentaartrack vol met weetjes, is er een heuse ‘Making of’ aanwezig en verder een gag reel, wat weggeknipte scènes en een montage van ongebruikte shots.

Toch benieuwd? Kijk dan hieronder:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.